Sâmbătă, în Cetatea Medievală, concert Adrian Naidin

Distribuie pe:

Unul dintre cei mai apreciați muzicieni ai momentului, Adrian Naidin, concertează la Târgu-Mureș, sâmbătă, 21 iulie, de la ora 19, în Cetatea Medievală.

Proiectul „Pân' la rai", propus de Adrian Naidin alături de prietenii săi, este unul de jazz/fusion, cu teme celebre, în prelucrări sofisticate. Este un proiect de excelență, aplaudat pe scene prestigioase și inclus pe coloana sonoră a unui film internațional nominalizat la Oscar („The Necessary Death of Charlie Countryman").

Întreg ansamblul ce compune această construcție artistică specială, este pus în scenă în maiestoasa umbră a Mariei Tănase, "Pân'n la rai" apropiindu-se cu bucurie de temele tradiționale, pentru a le explora profunzimile, redându-le viață în cele mai dinamice sunete ale jazz-ului contemporan.

Amestec de tradițional și avangardă, tehnic și non-conformist, violoncelistul Adrian Naidin își testează imaginația într-un incredibil experiment acustic. Violoncelul lui Adrian Naidin spune povești, pictează sau recită versuri, tremură pentru a ridica sufletul spre ceruri sau se înverșunează, coborându-l în abisuri de iad. Sună ca o întreagă orchestră uneori, alteori doar șoptește sau îngână rugăciuni.

Carismatic și pasional, Adrian Naidin și-a sedus publicul cu o voce incredibilă: un ambitus excepțional, un timbru de baladă românească din aceea care-ți smulge sufletul din piept, îmbogățite de o gradare și un control pe care le auzi numai la marii cântăreți de operă.

Adrian Naidin și-a consolidat locul privilegiat în seria muzicienilor de elită prin recitalurile oferite la reuniuni culturale exclusiviste, printre care Gala UNITER, statut confirmat apoi în colaborări cu artiști de prim rang, printre care Horațiu Mălăele, Ion Caramitru sau Daniela Nane.

Concertul de sâmbătă, 21 iulie, de la ora 19, în Cetatea Medievală, este organizat de Primăria Târgu-Mureș, intrarea fiind gratuită în limita locurilor disponibile.

Lasă un comentariu