POZIȚIA ÎN CARE DORMIM NE DEZVĂLUIE STAREA DE SPIRIT

Distribuie pe:

Cercetătorii britanici din cadrul Serviciului Consultativ de Evaluare a Somnului, citați de descopera.ro, susțin că poziția în care dormim nu ne afectează doar calitatea somnului, ci și visele și starea de spirit sau relația cu partenerul.

„Conform studiului nostru, care a cuprins o sută de persoane din Scoția, distanța dintre parteneri în timpul somnului indică cât de fericită este persoana în relație.

Majoritatea partenerilor dintr-un cuplu (42%) dorm spate în spate, iar 31% dorm în aceiași direcție. Doar 4% dintre cei intervievați au spus că dorm față în față.

Extrovertiții tind să doarmă mai apropiați, dar 86% dintre cei care dorm la o distanță de 2 cm unul de celălalt au declarat că sunt fericiți în cadrul relației lor, în timp ce partenerii care dorm la 76 cm distanță sunt nemulțumiți în relația lor de cuplu.

Persoanele care dorm în poziția fetus au o personalitate dură la exterior, dar sensibilă la interior. Majoritatea persoanelor din cadrul studiului care dormeau în această poziție au fost femei. Printre celelalte șase posibile poziții în care oamenii dorm, se numără dormitul pe burtă, pe spate cu mâinile în sus, pe spate cu mâinile pe lângă corp, pe o parte cu mâinile pe lângă corp sau pe o parte cu mâinile lângă față. Poziția pe spate cu mâinile în sus este cea mai rar întâlnită, iar după poziția fetus, poziția pe o parte cu mâinile pe lângă corp este cea mai des întâlnită.

Toate aceste poziții ne dau informații dacă persoana este sociabilă, critică, suspicioasă sau prietenoasă, însă din punct de vedere medical dormitul pe burtă este benefic pentru digestie, în timp ce dormitul pe spate sau pe o parte poate provoca probleme de respirație, cum ar fi sforăitul.

Peste 25% dintre cei care dorm pe partea stângă a patului au o viziune mult mai optimistă despre viață, în timp ce doar 18% dintre cei care dorm pe partea dreaptă a patului au aceleași convingeri, iar 66% dintre cei care dorm pe partea stângă a patului consideră că sunt mai calmi în timpul situațiilor de criză", au constatat experții britanici.

Lasă un comentariu