Azi, 21 ianuarie, ziua Internațională a Îmbrățișărilor

Distribuie pe:

Atenție! Azi, 21 ianuarie, oricine poate îmbrățișa pe oricine, fără supărare! Fie că e vorba de un membru al familiei, de un prieten sau de o persoană necunoscută, lăsați-vă îmbrățișați, pentru că beneficiile pentru sănătatea mintală și fizică sunt aceleași.

Ziua Îmbrățișărilor a fost fondată de reverendul Kevin Zaborney la 21 ianuarie 1986, în Caro, Michigan. Pastorul a observat că, spre sfârșitul lunii ianuarie, enoriașii săi aveau tendința de a deveni depresivi, de aceea, le-a recomandat să se descarce emoțional îmbrățișându-și rudele, vecinii, prietenii.

Medicii consideră că ideea este una benefică, dat fiind că zilele mohorâte și friguroase ale iernii determină apariția depresiei sezoniere, care afectează mai ales populația tânără. Potrivit oamenilor de știință, îmbrățișările contribuie la scăderea tensiunii arteriale și reduc riscurile tulburărilor cardiovasculare, scad nivelul de cortizol (hormonul stresului), cresc imunitatea și ajută în lupta contra infecțiilor. Potrivit psihoterapeutului Virginia Satir, avem nevoie, zilnic, de patru îmbrățișări pentru supraviețuire, de opt îmbrățișări pentru întreținere și de 12 îmbrățișări pentru creștere. Copiii care nu sunt îmbrățișați prezintă întârzieri în ce privește mersul, vorbirea și cititul. O îmbrățișare scurtă este suficientă pentru a stimula starea de spirit a copilului dumneavoastră, care va fi încurajat și stimulat, astfel, să învețe ceva nou.

O îmbrățișare poate transforma lumea într-un loc mai bun. Psihologii sunt de părere că, în vremuri de război, violență și discriminare, avem nevoie acest fel de comunicare nonverbală, pentru a reduce tristețea, teama și disperarea. O îmbrățișare poate însemna:  „Hei, te-am iertat! S-o luăm de la capăt!"

Îmbrățișările nu sunt specifice doar oamenilor, multe specii de animale practică astfel de „exerciții de afecțiune" (sursa - cute-calendar.com)

Lasă un comentariu