Abonamentele medicale, scutite de plata impozitului, în limita a 400 de euro!

Distribuie pe:

Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 3, din 6 ianuarie 2017, stabilește că un angajat care alege să dețină un abonament de servicii medicale să fie scutit de plata impozitului, în limita a 400 de euro pe an.

Actul normativ modifică Legea 95/2006 privind reforma în sistemul sănătății și aduce noi beneficii pentru angajați și salariați, introducând deductibilitatea pentru abonamentele de servicii medicale.

„Abonamentele medicale sunt dedicate prevenției și sunt centrate pe diagnosticarea din timp a problemelor de sănătate, precum și pe tratamentul prompt al acestora, spre deosebire de asigurările private de sănătate, care acoperă un risc medical și sunt accesate în cazuri de urgență.

Fiecare angajat poate beneficia de un așa-numit abonament medical, care să includă mai multe servicii de specialitate, în limita a patru sute de euro pe an.

Sumele astfel cheltuite vor fi deduse din impozitul pe care angajatorul îl datorează, acesta putând alege să ofere aceste beneficii angajaților săi sau să dea banii la stat.

Facilitatea nu are absolut nicio legătură cu asigurarea de sănătate din sistemul public de asigurări, contribuția pentru aceasta fiind separată. Este un serviciu complementar pe care angajatorul îl poate oferi, dacă dorește, angajaților săi", precizează documentul. 

Lasă un comentariu