Să ne bucurăm că mai putem respira (încă!) fără măști pe figură!

Distribuie pe:

În această săptămână (18 ianuarie 2017), Ministerul Afacerilor Externe (MAE) din România a transmis o atenționare celor care se află sau doresc să se deplaseze în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din cauza poluării.

„Autoritățile locale au emis o alertă de poluare pentru Londra, valabilă în perioada 19 - 21 ianuarie 2017, și au avertizat că s-ar putea confrunta cu o situație de urgență publică. Poluarea aerului va atinge un nivel crescut în centrul capitalei Londra și moderat în alte 17 cartiere metropolitane.

De asemenea, nivelul de poluare va fi mare pe toate șoselele aglomerate din oraș. Departamentul pentru Mediu din Marea Britanie le recomandă persoanelor cu boli pulmonare sau cardiace, persoanelor care suferă de astm și bătrânilor să evite activitatea fizică în aer liber.

Cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Londra +447738716335", atenționează MAE.

În același timp, aflăm că în China smogul provoacă o treime din decese, iar autoritățile nu găsesc soluții eficiente la această problemă majoră.

Un studiu realizat de Universitatea Nanjing în anul 2013 susține că din cele peste trei milioane de decese din 74 de orașe din China o treime (31,8%) sunt legate de poluare.

Autoritățile chineze promit să investească, în acest an, 2,7 miliarde de dolari pentru a combate poluarea măcar din capitala țării, Beijing, deși în alte 20 de orașe mari din China a fost declarată alertă roșie de poluare.

În această situație apocaliptică, în care tot mai multe zone de pe Terra sunt sufocate de poluare, nu ne rămâne decât să fim fericiți că noi, românii, încă mai putem respira liber, fără măști pe figură!

Lasă un comentariu