În județul Mureș, acte de identitate eliberate în regim de urgență

Distribuie pe:

Pe parcursul anului 2016, la nivelul județului Mureș, au fost soluționte 317 cereri de eliberare a actelor de identitate în cazuri deosebite, în regim de urgență.

Astfel, Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Mureș a eliberat, din 1 ianuarie și până în data de 31 decembrie a anului trecut, 302 cărți de identitate și o carte de identitate provizorie. De asemenea, au fost efectuate 14 înscrieri de mențiuni privind stabilirea reședinței, se arată în Raportul de activitate pe 2016, publicat recent pe site-ul instituției.

Printre motivele temeinice care au stat la baza soluționării cererilor cetățenilor adresate DJEP Mureș, pot fi amintite: 233 deplasări în străinătate, 49 tranzacții bancare/operțiuni notariale; 18 concursuri sau examene, competiții sportive, 7 probleme medicale, 7 formalități pentru angajare în câmpul muncii. Trei dintre actele de identitate solicitate în regim de urgență au fost eliberate pentru ca deținătorii acestora să-și poată exercita dreptul de vot la alegerile locale.

Lasă un comentariu