„Râioasa" ar putea devein o „mină de aur" pentru turismul mureșean

Distribuie pe:

Primarul municipiului Târnăveni, Sorin Megheșan, a anunțat miercuri, într-o conferință de presă, că municipalitatea lucrează la un proiect de dezvoltare a turismului după ce studiile efectuate au relevat că Lacul Aluna sau Râioasa, cum îi spun localnicii, are un potențial enzimatic apropiat de cel al Lacului Roșu din Ocna Șugatag și a Lacului Roșu din Sovata.

„Discutăm despre un proiect pe turism. Sper să și reușim. În zona Târnăveni există un lac, Lacul Alunei sau Râioasa - cum i se spune popular, e o baltă mai mare sau un lac mai mic, care conține apă sărată cu proprietăți curative. În momentul de față, din analizele și testele pe care le-am efectuat, este peste ceea ce se întâlnește la Sovata, la Lacul Roșu sau la Bazna. Sper să reușim cumva să valorificăm și să concretizăm acest proiect de care vorbim de foarte mult timp", a declarat Sorin Megheșan, citat de Agerpres.

Potrivit unui studiu de specialitate efectuat de Institutul de Cercetări Biologice din Cluj-Napoca, nămolul din acest lac are, printre alte caracteristici, și un potențial enzimatic remarcabil. „Râioasa" are o suprafață de 530 mp și o adâncime de până la un metru, mai precizează sursa citată.

 

Lasă un comentariu