Incluziunea socială a comunităților marginalizate

Distribuie pe:

Ieri, 26 ianuarie, la Hotelul Business Conference&Spa din Târgu-Mureș s-a desfășurat conferința de închidere a proiectului United Networks, ,,Incluziunea socială a comunităților marginalizate".

Programul evenimentului a inclus: luări de cuvânt din partea instituțiilor participante la eveniment, prezentarea rezultatelor cercetărilor efectuate în cadrul proiectului și a metodologiei acestuia. De asemenea, s-a discutat despre intervențiile locale și manualul de bune practici (echipa de proiect: facilitatori comunitari, coordonatori locali și coordonatori județeni). Ludescher László, manager de proiect, a vorbit despre rezultatele proiectului la nivel local, regional sau național, într-un cadru interactiv, facilitând astfel dezvoltarea și sustenabilitatea inițiativelor de dezvoltare inclusivă și integrată.

Proiectul „United Networks - inițiativă integrată pentru incluziunea socială a comunităților marginalizate" își propune sprijinirea combaterii fenomenului de excluziune socială în rândul copiilor și tinerilor în comunitățile din județele Mureș, Harghita și Covasna, inclusiv în rândul comunităților de romi, dezvoltând infrastructura socială instituțională regională în domeniul incluziunii beneficiind de finanțare suplimentară prin Facilitatea Plus din Mecanismul financiar, Programul RO10 - CORAI, sublinia Pápay Kamilla, responsabil PR. Durata de implementare a fost de 21 luni, fiind derulat în perioada mai 2015 - ianuarie 2017.

Cele trei autorități publice beneficiare de intervenția socială sunt: Pănet (județul Mureș), Șimonești (județul Harghita) și Ojdula (județul Covasna).

 

Lasă un comentariu