Facturile generalului Coldea

Distribuie pe:

Cam de multișor timp, seară de seară, continuă telenovela inspirată din dezvăluirile fugarului Sebastian Ghiță. Canalele de televiziune „Antena 3" și „România tv", din nefericire cu aceiași comentatori politici, se întrec în dezbateri subtile cu privire la oportunitatea grațierii dalmațienilor condamnați sau cercetați pentru acte de corupție sau neglijență în serviciu. Se încearcă manipularea populației cu dezvăluiri, chiar și din viața privată a magistraților. Miercuri, 25 ianuarie, președintele Comisiei Parlamentare de control al activității SRI, I. Țuțuianu, într-o conferință de presă, a prezentat ziariștilor rezultatele controlului parlamentar la Serviciul Român de Informații. Nimic senzațional, s-au confirmat doar o parte din dezvăluirile deputatului Sebastian Ghiță. Din declarațiile președintelui comisiei de control am reținut că fugarul Ghiță nu este ofițer acoperit și că participarea sa la unele ședințe ale SRI a fost dictată de faptul că făcea parte din Comisia parlamentară de supraveghere a SRI și că deținea unele informații secrete din activitatea economică. Aceste declarații vin să confirme faptul că fugarul Ghiță este un impostor, un tupeist care a încercat prin diferite mijloace neortodoxe să se afișeze cu relație de „prietenie" cu șefii serviciilor de informații, pentru a-și acoperi afacerile murdare. Un individ cu un caracter murdar, pe care nu este bine să-l apropii lângă casă. Deocamdată, individul nu s-a legat de „prietenii" din PSD. Să vezi tulburare printre pesediști, dacă se vor lepăda de Ghiță, când acesta o să lanseze pe piața media un scenariu legat de viețile fariseilor din acest partid.

Am reținut că generalul Coldea achită în prezent facturile prieteniei cu acest individ. Nu pot să cred că un general din Serviciul Român de Informații a fost atât de neglijent, să nu spun de prost, încât să nu-și păstreze documentele justificative prin care și-a achitat sejurul pe meleaguri străine. Domnia sa putea foarte bine să stea cu burta la soare și fără compania familiei Ghiță.

Românii s-au săturat de țiganiada prezentată de tembeliziuni. Generalul Coldea achită facturile „prieteniei" cu un infractor, președintele României propune un referendum pe temea Ordonanței de urgență privind grațierea, președintele PSD, Dragnea, propune alte două referendumuri, comentatorii politici despică firul în patru și ne aburesc cu acuzații despre moștenirea Cioloș. La ordinea zilei sunt dezbaterile privind bugetul pe anul 2017.

După „revoluție" circula o lozincă „Cu televizorul ați mințit poporul!", astăzi poate fi înlocuită cu altă lozincă „Cu televizorul dezbinați poporul!" Din păcate, după telenovela inspirată de fugarul Ghiță, SRI a ieșit șifonat. Un asemenea serviciu de importanță strategică pentru siguranța națională nu trebuie să-și spele rufele murdare în fața mulțimilor. În primul rând, este un serviciu secret, iar angajații din acest sistem sunt verificați înainte să fie recrutați, apoi depun un jurământ de credință față de patrie.

Trădătorii acestui jurământ trebuie pedepsiți, nicidecum elogiați, cum s-a petrecut cu generalul Pacepa, un trădător reabilitat după „revoluție" . O țară fără un serviciu de informații puternic devine vulnerabilă la atacurile vrăjmașilor din interior și exterior. Nu cred că în țările civilizate, în condițiile actuale din lume, să existe atât de multă transparență legată de serviciile secrete. Generalul Coldea a greșit, și-a achitat factura prieteniei cu Sebastian Ghiță, prin trecerea în rezervă, Comisia parlamentară verifică ce are de verificat și să sperăm că se va încheia telenovela cu arestarea și condamnarea lui Ghiță Sebastian.

 

 

Lasă un comentariu