Recepție de lucrări, la Primăria Reghin

Distribuie pe:

Vineri, 27 ianuarie 2017, la ora 10.00, la sediul Primăriei municipiului Reghin a avut loc recepția lucrărilor de reabilitare a Stației de Epurare Reghin. Cu ajutorul fondurilor europene s-a reabilitat Stația de epurare din municipiul Reghin. Lucrările de construcție și de reabilitare au avut în vedere realizarea unei linii tehnologice care să elimine descărcările neconforme în emisar, rezultând astfel un impact minim asupra mediului înconjurător prin încadrarea în limitele impuse de legislația națională și de Directiva 91/271/CEE privind epurarea apelor uzate urbane. După finalizarea și recepționarea lucrărilor, COMPANIA AQUASERV a preluat în operare obiectivul.

Investiția în valoare de peste 29 de milioane lei include construirea unei noi trepte mecano-biologice de epurare a apelor uzate orășenești, incluzând treapta de epurare biologică avansată, reabilitarea treptei de prelucrare pentru nămolurile rezultate și utilizarea superioară a biogazului produs prin instalație de cogenerare. Procesul tehnologic va fi monitorizat on-line și corectat automat prin intermediul sistemului SCADA (Monitorizare, Control și Achiziții de Date).

Contractul de lucrări, având ca obiect „Reabilitare și extindere fază terțiară pentru Stația de Epurare Reghin", face parte din proiectele POS Mediu Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Mureș, respectiv POIM Fazarea proiectului Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Mureș, și a fost semnat în data de 28.03.2012 cu PASSAVANT ROEDIGER GMBH din Germania. Proiectele sunt implementate de către Operatorul Regional S.C. COMPANIA AQUASERV S.A. Târgu-Mureș și reprezintă cele mai importante investiții de până acum, din județul Mureș, în domeniul infrastructurii de apă potabilă și canalizare. Proiectul este cofinanțat din FC prin POS Mediu, respectiv din FEDR prin POIM.

În cadrul recepției de lucrări ce a avut loc la sediul Primăriei municipiului Reghin au avut expuneri: Torzsok Sandor, președintele comisiei de recepție, care a oferit date istorice despre contract, Mirela Popa, manager de proiect, care a vorbit despre istoricul și datele importante ale investiției, Bauer Csaba, Răzvan Minea, care a vorbit din partea constructorului; doamna ec. Maria Precup, primarul municipiului Reghin, care a vorbit despre această importantă lucrare, despre buna colaborare ce a avut loc pe durata derulării acestei importante investiții, despre dorința de a se realiza astfel de investiții și pe viitor.

În concluzie, putem spune că această investiție este extrem de importantă pentru municipiul Reghin.

Lasă un comentariu