REMEDII NATURISTE - Top 5 cele mai benefice sucuri de legume - combinația care energizeză organismul în 15 minute

Distribuie pe:

Folosirea sucurilor pentru purificarea, regenerarea și vindecarea organismului este recomandată din două motive întemeiate: primul este acela că partea esențială se află în seva lor care se obține sub formă de suc, iar cel de-al doilea este că sucul crud este asimilat în organism în aproximativ 10-15 minute și este folosit aproape în întregime pentru hrănirea și regenerarea țesuturilor, cu un efort minim al aparatului digestiv.

Printre cele mai indicate și cu efecte dintre cele mai puternice de curățare a organismului: sucul de morcov, pătrunjel, sfeclă roșie, țelină și de varză.

Sucurile de legume sunt profund detoxifiante și regeneratoare și îmbunătățesc metabolismul. Ele conțin toți aminoacizii, mineralele, sărurile, enzimele și vitaminele necesare, cu condiția să fie proaspete, crude, fără conservanți și să fie extrase în mod corect din legume.

Morcovul tratează anemiile. Sucul de morcovi este forma de administrare cea mai eficientă din punct de vedere terapeutic a morcovului. Morcovul conține fier, calciu, magneziu, vitamine, mai ales vitamina A, pectine. Sucul de morcovi este o sursă importantă de betacaroten, potasiu, minerale și substanțe nutritive anticancerigene ce includ ftalida și glutationul (antioxidanți). Sucul de morcovi este deosebit de eficient în tratarea anemiilor, ulcerelor gastrice și duodenale, colite, enterite, diaree sau, dimpotrivă, constipație, afecțiuni hepatobiliare, intoxicații și dermatoze.

Pătrunjelul este eficient în rahitism. Sucul de pătrunjel este un excelent antiseptic al sângelui, dar și al intestinului, unii terapeuți considerându-l un foarte bun preventiv al cancerului. Pătrunjelul are un rol echilibrant prin conținutul său de calciu și, în consecință, este foarte indicat în cazurile de rahitism și tuberculoză. Datorită conținutului de fier, are efect antianemic și este un excelent remediu în afecțiunile oculare datorate unor deficiențe de caroten.

Sfecla roșie previne cancerul. Componentele principale ale sucului de sfeclă roșie sunt: caroten, vitaminele B1, B2, B6, C, E, acid folic, niacină, acid pantotenic, colină, calciu, siliciu, magneziu, fosfor, fier, sodiu, cupru, nichel, potasiu, acid oxalic, zinc, cobalt, molibden, litiu, seleniu, mangan, rubidiu, aminoazici, flavonoide, betanină. Sucul de sfeclă roșie are puternice efecte vindecătoare, fiind un adjuvant prețios în prevenirea și vindecarea diferitelor forme de cancer. Sucul de sfeclă roșie este foarte folositor de asemenea și pentru: efectele sale puternic antibacteriene, antisclerozante, pentru stimularea sistemului imunitar, stimularea diurezei, refacerea florei intestinale, reglarea activității glandei tiroide, stimularea proceselor de funcționare și întinerire a celulelor somatice și cerebrale. Este indicat de asemenea în caz de anemie, demineralizare, tuberculoză, nevroză, tulburări de menopauză. Datorită gustului său puternic, el trebuie amestecat cu alte sucuri. Efectul curativ al sucului de sfeclă poate fi amplificat combinând sucul de sfeclă roșie cu suc de morcovi, țelină sau măr.

Țelina combate hipertensiunea. Sucul de țelină, atât cel obținut din frunze cât și cel de rădăcină poate fi folosit ca atare sau combinat cu cel de morcovi, lămâie sau măr și are numeroase indicații terapeutice. El este drenor hepatic și renal, tonic al sistemului nervos și al suprarenalelor, depurativ, antireumatismal și antigutos, antiseptic. Datorită conținutului bogat în fier și magneziu este prețios pentru purificarea sângelui. Sucul de țelină conține substanțe anticanceroase - ftalida și poliacetilena, care sunt antioxidanți. De asemenea, este bogat în potasiu și sodiu și ajută la normalizarea presiunii sanguine și conține aceiași factori antiulceroși și anticanceroși conținuți și în sucul de varză. Componentele principale ale sucului de țelină sunt: caroten, vitaminele B1, B2, B6, C, K, niacina, acid pantotenic, acid folic, magneziu, potasiu, calciu, sodiu foarte valoros, fosfor, siliciu, fier, mangan, cupru, molibden, zinc, seleniu, sulf. Sucul de țelină este diuretic și stimulează eliminarea reziduurilor prin intermediul rinichilor, fluidizează sistemul limfatic, purifică traiectul digestiv, combate hipertensiunea și edemele, are un puternic efect stimulator asupra creierului și a metabolismului. Sucul de țelină are efecte curative și în combinație cu sucul de morcovi și cel de măr.

Varza, plină de vitamina B 12. Varza este singura legumă în care se găsește vitamina B12, recunoscută pentru faptul că ajută la buna funcționare a sistemului nervos. Sucul de varză este considerat unul dintre cele mai eficiente remedii pentru vindecarea deficitului de vitamina C. Sucul de varză are un conținut bogat de vitamine, calciu, magneziu, iod, mangan și sulf, fosfor, cupru, având puternice efecte anticancerigene. Este un puternic purificator sanguin, este recomandat în ulcere, constipații și erupții ale pielii, eczeme, colite, cefalee, reglează glicemia fiind indicat în caz de diabet, echilibrează sistemul nervos, purifică tractul intestinal, hrănește țesuturile în profunzime și previne îmbătrânirea precoce. Sucul de varză este un aliment-medicament care reechilibrează buna funcționare a organismului.

Lasă un comentariu