„Aspirator" de toxine, Cardamomul, mirodenia care curăță rinichii, întărește inima și te scapă de balonare

Distribuie pe:

Unul dintre cele mai scumpe condimente din lume, după vanilie și scorțișoară, cardamomul nu este doar un afrodisiac, ci și un excelent tratament natural pentru tulburările digestive și „aspirator" pentru toxinele din organism.

Cardamomul este, de asemenea, recomandat pentru întărirea inimii și pentru îmbunătățirea memoriei, fiind un tonic cerebral. Mirodenia, care este originară din India, face minuni și la răceli, dar și în depresie.

Cinci motive pentru a fi inclus în alimentație:

Un bun diuretic. Motivul pentru care cardamomul este un detoxifiant atât de bun este acțiunea sa diuretică. Curăță tractul urinar, vezica, rinichii, eliminând toxinele, apa în exces și combătând infecțiile.

Eficient în răceală. Cardamomul este foarte eficient și în tratarea răcelilor, a tusei și a bronșitei, mai ales când acestea sunt însoțite de frisoane.

Previne formarea cheagurilor de sânge. Cardamomul împiedică agregarea plachetară, prevenind astfel formarea periculoaselor cheaguri de sânge și a blocajelor arteriale. De asemenea, administrarea de 3 g de cardamom pe zi, timp de 12 săptămâni, poate reduce semnificativ tensiunea arterială.

Antioxidant și antibacterian. Multe dintre vitaminele, fitonutrienții și uleiurile esențiale din cardamom acționează ca antioxidanți, eliminând radicalii liberi și întârziind îmbătrânirea celulară. Uleiul esențial din semințele de cardamom inhibă dezvoltarea virusurilor, a bacteriilor și a ciupercilor.

Antiinflamator. La fel ca ghimbirul și curcuma, rudele sale, cardamomul are proprietăți antiinflamatorii prin care reduce durerea și umflăturile, în special la nivelul mucoaselor gurii și ale gâtului.

Specialiștii spun că poate fi consumat cu încredere, deoarece nu are contraidicații, fiind plantă cu un efect suficient de blând. Cu toate acestea, nu trebuie să se facă excese.

Ceaiul de cardamom se prepară adăugând o linguriță de semințe proaspăt zdrobite într-o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 10-15 minute. Acesta este un remediu eficient pentru a combate greața, aciditatea, balonarea, arsurile de stomac, lipsa apetitului sau constipația. Se administrează 3 căni de ceai pe zi. Consumat regulat, acesta ajută corpul să elimine și toxinele prin rinichi, explică apifitoterapeuții. De asemenea, semințele de cardamom mai au avantajul că sunt foarte bune pentru curățarea gurii. Ele sunt de asemenea utile pentru înlăturarea mirosurilor neplăcute, cum ar fi, spre exemplu, cel de usturoi.

Recomandabil este în primul rând să consultați un medic, orice probleme medicale aveți.

Lasă un comentariu