Noi proteste împotriva Ordonanțelor privind grațierea și modificarea Codului Penal

Distribuie pe:

Noi proteste împotriva Ordonanțelor privind grațierea și modificarea Codului Penal au avut loc duminică, 29 ianuarie 2017, în București, și în marile orașe din țară, cât și în diaspora.

Duminică-seara, zeci de mii de oameni au ieșit în stradă, pentru a condamna legea grațierii și a modificării Codurilor Penale.

Un protest masiv, pe întindere de patru kilometri, s-a desfășurat duminică, 29 ianuarie, prin bulevardele și străzile din București. Manifestația, la care au participat, după unele surse, 60.000 de oameni, a avut loc la o săptămână de la protestul antigrațiere, la care s-a alăturat și președintele Klaus Iohannis.

Protestul din București a început la ora 18 și s-a încheiat în jurul orei 22, după ce aproximativ 60.000 de oameni au pichetat, pe rând: sediul CNA, cel al Ministerului Justiției și al Avocatului Poporului, pentru a scanda, la final, în fața Guvernului României.

Manifestanții nu au cerut demisia Executivului, ci respingerea legii privind grațierea și modificările Codurilor Penale.

Au avut loc scandări antiguvernamentale, precum: „Să vă fie frică, strada se ridică!", „Amnistie pentru voi, doar în viața de apoi!", „Demisia!", „Hoții!", „Țara cere - fără grațiere!", „În democrație, locul hoților e în pușcărie!", „Guvernare corectă, nu hoție abjectă!".

Mii de oameni au fost în stradă și în orașele mari: Timișoara, Iași, Cluj-Napoca, Sibiu, Brașov, Ploiești,

Alexandria, Turda, Arad, Alba Iulia, Brăila, Râmnicu Vâlcea, Bacău, Baia Mare, Constanța, Târgu-Jiu. La protestul din Cluj au fost prezenți aproximativ 10.000 de oameni, 5.000 au fost la Timișoara și 3.000 la Iași.

La Târgu-Mureș, s-au strâns circa 100 de oameni.

Grupuri de protestatari, din diaspora, au ieșit în stradă la Bordeaux (Franța), Bruxelles (Belgia), Copenhaga (Danemarca), Hamburg (Germania), Londra (Anglia), Paris (Franța), Zürich (Elveția).

 

Lasă un comentariu