La Dogma Pubs & Coffee, Reghin - Concert umanitar

Distribuie pe:

Miercuri, 1 februarie, începând cu ora 18,30, Dogma Pubs & Coffee din Reghin, Angela Mariașiu, Vizi Imre și Majai Gyozo, vor oferi un concert umanitar. Evenimentul își propune strângerea de fonduri pentru doi copii speciali, gemenii Gruia și Vladimir, ambii cu certificat de handicap grav și care urmează proceduri de recuperare costisitoare. Născuți prematur, cei doi copii, timp de doi ani, au trecut prin nenumărate intervenții chirurgicale și zeci de spitalizări în secțiile de pediatrie, neurologie, cardiologie și terapie intensivă.

,,Fără a folosi cuvinte mari, ei sunt eroii mei, cu nenumărate cicatrici, care mărturisesc traumele prin care au trecut: două operații cardiace, trei operații intra-craniene, o operație oculară, un implant cohlear... Sunt cicatrici pe care le mângâi cu drag în fiecare zi pentru că îmi amintesc mereu cât de puternici sunt și, mai ales, cât de luptători au fost pe firul subțire al vieții... Îi asemăn unor mici eroi, literalmente în fașă, care au ieșit biruitori din bătălii pe viață și moarte și al căror strigăt de luptă sunt sigură că a fost: ,,Mama, nu ne/ te lăsăm!", spunea Ancuța Vitan Tăbărean, mama celor doi băieți. Pentru a veni în sprijinul celor aflați în situații similare, și-a popus înființarea unui centru de recuperare psiho-motorie pentru copiii de vârstă mică (0-5 ani), care suferă de dizabilități motorii, în special: ,,Ca băieții mei sunt sute de copii atipici, cu dizabilități care, cu șansa unei intervenții timpurii și a unor kinetoterapeuți și psihologi pricepuți, își pot depăși condiția și recupera infirmitățile. Sunt conștientă de greutatea înființării și întreținerii unui astfel de centru de recuperare, dar sunt mânată de un impuls interior imens și de dorința de a face copii și părinți fericiți. Prietenii mei, Mirela Moldovan și Călin Țintoșan, și-au unit mâinile și îngemănat inimile pentru a-mi susține visul: înființarea Asociației ,,Micii eroi". Vă rog să mă susțineți și să fim complicii unui act care poate schimba destine...!"

Prețul unui bilet este 25 de lei, iar fondurile strânse în urma concertului oferit de Angela Mariașiu, Vizi Imre și Majai Gyozo la Dogma Pubs & Coffee din Reghin vor fi donate pentru a susține proiectul propus de Ancuța Vitan Tăbărean și oferi o șansă ,,micilor eroi".

Lasă un comentariu