MÂNDRIA ROMÂNEASCĂ (I) Un sfert dintre noii studenți la informatică de la Oxford sunt români

Distribuie pe:

Un sfert dintre viitorii studenți admiși la secția de informatică la Oxford sunt din România, relatează Digi 24. Din toamnă, șase din cele 23 de locuri de la secția de computer-science vor fi ocupate de elevi români, care au reușit să bată concurența de 10 pe un loc de la prestigioasa secție. Performanțele elevilor olimpici din România i-au impresionat atât de tare pe englezi, încât i-au declarat admiși înainte de a da bacalaureatul.

Geniul din Maramureș, pe care se bat șase mari universități din lume.

Paul este expert într-o materie care nu se predă la școală.

Paul Draghiș, elevul băimărean ce a obținut numeroase medalii de aur și argint la olimpiadele internaționale de astronomie și astrofizică, a fost acceptat la șase universități de prestigiu din lume. El va studia, din toamnă, la Universitatea Stanford. Interesant este faptul că cele două materii nu se predau în școlile din România, decât în centrele de excelență.

Toate cele șase universități la care și-a trimis CV-ul l-au acceptat. Trei dintre acestea sunt în Marea Britanie, UCL, Manchester și Nottingham, Jacobs University din Germania, Bremen și altele două în SUA, Stanford și Purdue University. „Recunosc, a fost o surpriză pentru mine că am fost acceptat în așa de multe locuri. Mă așteptam să fiu acceptat la mai multe, dar nu chiar la toate", spune el. Totuși, s-a decis să plece în Statele Unite ale Americii, la Universitatea Stanford.

Româna, a doua limbă vorbită în birourile Microsoft

România a dovedit că este un lider în tehnologia informației și româna este a doua limbă vorbită în birourile Microsoft din toată lumea, a declarat, luni, Bruce Andrews, adjunctul Secretarului pentru Comerț din cadrul Departamentului Comerțului din SUA, în cadrul Summitului Regional de Securitate Cibernetică de la Palatul Parlamentului.

(va urma)

Lasă un comentariu