Cetatea în sărbătoare cu Asociația Artiștilor Plastici Mureș

Distribuie pe:

Frumusețe, podoabă și mândrie a mureșenilor, Cetatea Medievală din Târgu-Mureș tronează falnică, etalându-și comorile. Aici, viața culturală este în continuă mișcare, au loc expoziții de pictură în ulei pe pânză, expoziții ale meșterilor sticlari, ale meșterilor populari, expoziții de sculptură în lemn și sticlă, expoziții de grafică, dar și ateliere de creație. Devenită casă pentru activitățile culturale, Cetatea Medievală din Târgu-Mureș, minunăție, binecuvântare pentru mureșeni, păstrează vii tradiții, obiceiuri, prin activitățile pe care le găzduiește, și continuă să rămână un lăcaș generos pentru iubitorii de artă.

Minunata colaborare a domnului primar dr. Dorin Florea al Municipiului Târgu-Mureș, cu președintele Asociației Artiștilor Plastici Mureș, domnul Ilarie Gh. Opriș, și cu directorul Cetății Medievale Târgu-Mureș, domnul Mircea Moldovan a mobilizat oameni, activități care au pregătit încă din luna decembrie Cetatea Medievală, pentru a prezenta o altfel de față a mureșenilor, oameni cu preocupări și cu pasiuni. Membrii Asociației Artiștilor Plastici Mureș, susținuți de domnul președinte Ilarie Gh. Opriș, au pregătit „Atelierul lui Moș Crăciun": Albert Olga - inițiere în pictură populară pe farfurii, Suba Pirosk - curs de confecționat felicitări cu pictură în acuarelă, un atelier care și-a propus să continue tradiții care ne înnobilează. Prin „Arta sărbătorilor de iarnă" membrii Asociației Artilor Plastici Mureș au propus tematici interesante care au dorit să evidențieze rolul artei în pasiunile și meșteșugurile mureșene: Expoziție de pictură cu tema „Castele și conace din județul Mureș", Veres Zsuzsa, la Bastionul Tăbăcarilor, Expoziție Colectivă de Pictură a Asociației Artiștilor Plastici Mureș, la Bastionul Dogarilor, Grafică „Târgu-Mureș în imagini" Horea Remus Epure, Iconografie Klara Pădurean și Veres Zsuzsa, Expoziție de metaloplastie Ioan Zibilean, Expoziție „Arta Sticlei" Grigore Nicușan, Pictură în ulei Sabina Goron, Expoziție de Pictură Iuliana Marin, și Sculptură ceramică, Kali Jozsef.

Iubită de toți, Cetatea Medievală din Târgu-Mureș, pregătită să își primească vizitatorii, iubitorii de artă, ne încântă zi de zi cu activități culturale. Încărcătura istorică a cetății, izul trecutului păstrează vii nestematele trecutului, și este și va fi: călăuză a viitorului. Aici, Expozițiile membrilor Asociației Artiștilor Plastici Mureș pot fi vizitate până în data de 15.02.2017. Felicitări!!!

Lasă un comentariu