Dacă ați fost surprinși de invitați sau pur și simplu vreți să faceți o gustare rapidă pentru copii, încercați rețeta de mini pizza propusă de laurasava.ro
Ingrediente pentru aluat:
- 500 grame făină
- 40 grame drojdie proaspătă
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță zahăr
- 6 linguri mari cu ulei de măsline
- 250-280 mililitri apă sau lapte
- Pentru umplutură:
- 250 grame șuncă
- 200 grame salam
- 300 grame cașcaval
- Pentru uns:
- un gălbenuș de ou și o linguriță de lapte
- Mod de preparare:
- Se încinge cuptorul la 200 grade C (foc mare).
- Se amestecă drojdia, în prealabil dizolvată în apă sau lapte (calduț), cu zahărul.
- Se cerne făina și se pune în bolul robotului sau într-un vas încăpător.
- Se adaugă sarea, drojdia dizolvată în lapte și uleiul; se frământă totul bine (până se formează o „minge" de aluat), scrie laurasava.ro.
- Se unge masa cu ulei și se întinde aluatul (nu foarte gros, dar nici subțire).
- Se presară peste aluat sos pentru pizza în strat subțire, ketchup, pastă de ardei, mezelurile și cașcavalul marun-țite în blender sau tocate cu cuțitul.
- Se rulează și se taie felii de circa 2 centimetri grosime.
- Se ung cu galbenușul amestecat cu lapte și se pun în tava mare de aragaz, tapetată cu hârtie de copt.
- Se dau la cuptor pentru circa 18-20 de minute sau până când se rumenesc.
- Vă dorim poftă bună!