REȚETA DE WEEKEND - Mini pizze delicioase și foarte rapide

Distribuie pe:

Dacă ați fost surprinși de invitați sau pur și simplu vreți să faceți o gustare rapidă pentru copii, încercați rețeta de mini pizza propusă de laurasava.ro

Ingrediente pentru aluat:

- 500 grame făină                   

- 40 grame drojdie proaspătă

- 1 linguriță sare

- 1 linguriță zahăr

- 6 linguri mari cu ulei de măsline

- 250-280 mililitri apă sau lapte

- Pentru umplutură:

- 250 grame șuncă

- 200 grame salam

- 300 grame cașcaval

- Pentru uns:

- un gălbenuș de ou și o linguriță de lapte

- Mod de preparare:

- Se încinge cuptorul la 200 grade C (foc mare).

- Se amestecă drojdia, în prealabil dizolvată în apă sau lapte (calduț), cu zahărul.

- Se cerne făina și se pune în bolul robotului sau într-un vas încăpător.

- Se adaugă sarea, drojdia dizolvată în lapte și uleiul; se frământă totul bine (până se formează o „minge" de aluat), scrie laurasava.ro.

- Se unge masa cu ulei și se întinde aluatul (nu foarte gros, dar nici subțire).

- Se presară peste aluat sos pentru pizza în strat subțire, ketchup, pastă de ardei, mezelurile și cașcavalul marun-țite în blender sau tocate cu cuțitul.

- Se rulează și se taie felii de circa 2 centimetri grosime.

- Se ung cu galbenușul amestecat cu lapte și se pun în tava mare de aragaz, tapetată cu hârtie de copt.

- Se dau la cuptor pentru circa 18-20 de minute sau până când se rumenesc.

- Vă dorim poftă bună!

Lasă un comentariu