Tinerii români își pot deschide afaceri în țară, cu bani de la Guvern!

Distribuie pe:

Pentru a-i motiva pe tinerii români să rămână în țară, Guvernul a adoptat, în ședința din 27 ianuarie 2017, o ordonanță de urgență pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii, prin programul „Start-up Nation - Romania".

Astfel, tinerii români cu inițiativă antreprenorială pot obține ajutor de minimis în sumă maximă de 200.000 lei pentru un beneficiar, aceasta reprezentând 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, existând fonduri pentru înființarea a aproximativ 10.000 de întreprinderi.

Însă, pentru a obține banii, întreprinderile noi vor fi obligate să angajeze minimum doi salariați cu contract de muncă pe durată nedeterminată și să-i mențină în activitate cel puțin trei ani.

„România pornește cel mai ambițios program de susținere a tinerilor, printr-un program ce se aplică cu succes și în alte țări, cum ar fi Israel sau Marea Britanie.

Programul îi va ambiționa pe tineri să rămână în țară și să desfășoare activități de antreprenoriat, prin crearea de noi companii în domenii cu valoare adăugată ridicată, crescând astfel atractivitatea României în regiune. Acest program va crea companiile de succes de mâine, care vor consolida baza economiei românești", își motivează Guvernul inițiativa.

 

Lasă un comentariu