Festivalul Sighișoara Medievală va fi reluat!

Distribuie pe:

Primarul municipiului Sighișoara, Ovidiu Mălăncrăvean, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că în acest an va fi reluată organizarea Festivalului Sighișoara Medievală, cel mai mare și longeviv festival medieval din România, după ce anul trecut s-a renunțat la desfășurarea ediției a XIV-a din cauza tergiversării organizării concursului de proiecte de către fosta administrație a orașului și a contestațiilor depuse după anunțarea proiectului câștigător.

Potrivit primarului Mălăncrăvean, evenimentul va fi organizat, de această dată, de municipalitatea sighișoreană și se va desfășura, după toate probabilitățile, în ultima săptămână a lunii iulie (28 - 30 iulie), așa cum s-a întâmplat timp de 23 de ani. Edilul sighișorean a mai precizat că pentru Festivalul Medieval va fi organizat, probabil, un concurs de proiecte, urmând ca mai multe amănunte să fie făcute publice după adoptarea bugetului.

„Întreruperea festivalului de anul trecut nu a fost deloc benefică, dar trebuia să respectăm legalitatea. Sperăm ca acesta să se întoarcă de la comercial, la zona culturală, să predomine partea cultural-medievală", a precizat primarul, potrivit sursei citate, care adaugă că, până la momentul renunțării la Festivalul Sighișoara Medievală, județul Mureș se menținea a patra destinație turistică din România, după București, Constanța și Brașov, cei mai mulți turiști veniți din străinătate fiind concentrați în zona Sighișoara, în special în preajma acestei manifestări. 

Lasă un comentariu