CANCERUL DE ESOFAG, DEPISTAT PRIN TEST DE RESPIRAȚIE

Distribuie pe:

Cercetătorii britanici de la Colegiul Imperial din Londra, citați de descopera.ro, au pus la punct un test de respirație, prin care pot fi identificate de timpuriu mai multe tipuri de cancer.

„Pentru realizarea studiului nostru, am colectat date legate de respirație de la 335 de pacienți, de la trei spitale din Londra, 163 fiind diagnosticați cu cancer esofagian sau de stomac, iar 172 neavând astfel de probleme de sănătate. Cele cinci substanțe ale căror niveluri au fost măsurate în fiecare respirație au fost acizii butiric, pentanoic și hexanoic, alături de butanal și decanal.

Am demonstrat că testul a avut rezultate pozitive la identificarea acelor pacienți care aveau cancer și nu s-au înregistrat diagnostice false, iar testul are o acuratețe de 85% în identificarea cancerelor.

Sperăm ca acest tip de examinare noninvazivă să reducă numărul intutil de endoscopii (metodă care este și scumpă, și invazivă, și cu risc de complicații).

Pe de o parte, noul test de respirație va contribui la identificarea timpurie a acestor probleme grave de sănătate, salvând mai mulți pacienți, iar pe de altă parte îi ajută pe medici să evite endoscopia - investigație neplăcută, care presupune introducerea unui tub pe gât, până în stomac.

Pe termen lung, acest test presupune diagnosticarea și tratarea de timpuriu a cancerului și, desigur, mai multe șanse de supraviețuire.

Noul test măsoară parametri a cinci substanțe din fiecare respirație. Acestea oferă indicii vitale și pot releva dacă cineva are cancer sau o leziune gastrică mai puțin gravă", susțin oamenii britanici de știință.

                                                                                                                                                                                

Lasă un comentariu