Liga 1 la fotbal revine. Se poate mai bine?

Distribuie pe:

Meciurile din Liga 1 la fotbal sunt la un pas să reînceapă. Cu ce se poate lăuda Liga 1? În mod cert, cu victoriile în deplasare. Avem cel mai mare procentaj, 32%, în comparație cu principalele campionate din Europa (urmează Premier League, cu 29%). În ceea ce privește victoriile de pe teren propriu, procentajul este de 46%. Însă, acest procentaj este cu mult depășit de echipele care au excelat „acasă", Viitorul Constanța și CSU Craiova. Ambele au adunat 8 victorii pe teren propriu, din 11 partide. Aceste două echipe sunt de altfel și cele care o vor ataca pe Steaua în lupta ascuțită pentru titlu, care urmează să se reia.

Viitorul și Mediaș, trasee de forță

Una dintre cele mai interesante date este seria de 5 victorii consecutive a Viitorului, un record pentru actualul sezon. Cu atât mai interesant este faptul că echipa lui Hagi le-a obținut la finalul anului (între etapele 17 și 21). Va reuși în etapa 22 gruparea din Constanța să câștige al șaselea meci la rând? La polul opus, este CSMS Iași, cu 6 înfrângeri consecutive chiar la începutul campionatului, între etapele 1 și 6. Iașiul este a doua echipă cu cele mai multe cartonașe roșii (6), după „liderul" FC Botoșani (7). Un club care a impresionat și are șanse să se mențină în top în ciuda depunctării este gaz Metan Mediaș. „Găzarii" se pot lăuda cu cea mai lungă serie fără înfrângere din Liga 1: 13 jocuri (8 victorii - 5 remize).

Recolta de goluri

Dar cum stăm la goluri? Este Liga 1 un campionat în care se marchează decent? Suntem productivi? Cu siguranță, da. Avem o medie de 2,4 goluri pe meci, comparabilă de exemplu cu cea din Ligue 1, campionatul Franței. Albanezul Azdren Llullaku este lider în clasamentul golgheterilor, a reușit până acum 16 goluri în 21 de etape. El are toate șansele să termine pe locul 1 în clasamentul marcatorilor. Liga 1 este un campionat în care într-o jumătate din meciuri se înscrie de ambele părți, ceea ce este un procentaj bun, mai mare decât în Franța, dar puțin mai mic decât în Spania, Germania și Italia. Oricum, suntem aproape și nu este deloc puțin ca în peste 100 de partide să vedem goluri în ambele porți.

Meciurile etapei a 22-a Liga 1

Pandurii Tg. Jiu - CSM Poli Iași (vineri 03.02.2017)

Astra Giurgiu - ASA Târgu-Mureș (vineri 03.02.2017)

CS U Craiova - FC Voluntari (sâmbătă 04.02.2017)

Dinamo București - FC Viitorul (sâmbătă 04.02.2017)

FC Botoșani - Concordia Chiajna (duminică 05.02.2017)

CFR Cluj - Steaua București (duminică 05.02.2017)

ACS Poli Timișoara - Gaz Metan Mediaș (luni 06.02.2017)

 

Lasă un comentariu