În luna ianuarie, ITM MUREȘ A APLICAT AMENZI DE PESTE 100.000 DE LEI PENTRU MUNCĂ NEDECLARATĂ

Distribuie pe:

În cursul lunii ianuarie 2017, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Mureș a efectuat 67 acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă, obiectivul acestora fiind identificarea muncii nedeclarate.

În urma verificărilor, au fost identificate 17 persoane care lucrau fără forme legale și 29 de persoane care prestau muncă nedeclarată și s-au aplicat sancțiuni contravenționale pentru 30 agenți economici, din care 8 au fost sancționați pentru muncă nedeclarată.

Inspectorii ITM au aplicat 45 de sancțiuni contravenționale, din care 28 de avertismente și 17 amenzi, în cuantum total de 113.300 lei, dispunându-se 239 de măsuri obligatorii, pentru deficiențele constatate. În plus, a fost înaintată o sesizare către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureș, de constatare a infracțiunii de primire la muncă a mai mult de 5 persoane fără încheierea unui contract individual de muncă.

Potrivit doamnei Eva Man, inspector-șef al ITM Mureș, domeniile de activitate ale angajatorilor în care s-au identificat persoane care prestau activitate fără forme legale sunt comerț, transport, transport cu taxi și activități ale centrelor de fitness.

Tot în cursul lunii ianuarie, inspectorii ITM, împreună cu Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Mureș, au efectuat 4 acțiuni de noapte la agenți economici.

 

Lasă un comentariu