Liviu Dragnea: „ORICE ÎNCERCARE DE SUBMINARE A GUVERNULUI ESTE O TENTATIVĂ DE DESTABILIZARE A ORDINII DE DREPT DIN ROMÂNIA"

Distribuie pe:

Ieri, după întâlnirea Comitetului Executiv Național al PSD, Liviu Drgnea, președintele partidului, a declarat că „orice încercare de subminare a activității Guvernului este o tentativă de destabilizare a ordinii de drept din România, prin mijloace mai mult sau mai puțin legale".

El a anunțat că membrii Comitetului Executiv Național al PSD au dat un vot de încredere pentru Guvernul condus de Sorin Grindeanu: „PSD este un partid care a câștigat alegerile în mod corect, printr-un vot masiv. În această lună de guvernare, Guvernul a exercitat puterea în mod legitim, în baza votului primit în Parlament și, indirect, în baza votului primit de la cetățeni, în spiritul și litera Constituției. Guvernul și partidele care îl susțin suntem în continuare determinați să exercităm atât puterea executivă, cât și puterea legislativă acordată de către cetățeni.

Considerăm că orice încercare de subminare a activității Guvernului este o tentativă de destabilizare a ordinii de drept din

România prin mijloace mai mult sau mai puțin legale.

A fost și un vot de încredere pentru Guvern, deci s-a reconfirmat susținerea în unanimitate pentru Guvernul condus de Sorin Grindeanu.

Avem tot respectul pentru cetățenii români care protestează, indiferent de câți oameni e vorba, e un drept câștigat la revoluție pe care trebuie să-l respectăm. Este important să se exprime fără violențe. Nu cred că situația de azi-noapte și-au dorit-o cei care au ieșit pentru a-și exprima opiniile. Rugămintea noastră este să se delimiteze de aceste grupări, care au vrut să confiște aceste proteste sau să degenereze în violențe. Nu știu în a cărui minte bolnavă s-a născut acest plan. Sper ca MAI și Parchetul să reușească să afle cine a gândit și plătit aceste violențe. Vreau să felicit Jandarmeria.

În opinia noastră, Klaus Iohannis este autorul moral al violențelor de azi-noapte. Nu e admisibil ca șeful statului să certe forțele de ordine.

În ceea ce privește campania de dezinformare - ordonanța care a fost dată pentru anumiți lideri politici, pentru o gașcă de politicieni, cum spunea președintele Iohannis - spun cu toată sinceritatea și responsabilitatea, după ce a fost deja publică ordonanța, am stat împreună cu avocații mei și am confirmarea a ceea ce bănuiam: această ordonanță nu oprește procesul în care eu sunt implicat, dintr-un motiv foarte simplu. Pe baza unei mărturii sută la sută mincinoasă, obținută prin presiune de la o doamnă deja condamnată pentru luare de mită, declarație contrazisă de alți martori, eu sunt acuzat de instigare la abuz în serviciu și fals intelectual. Falsul intelectual rămâne. Eu nu aștept și nu cer clemență de la nimeni, nici de la Guvern sau Parlament, nici de la șeful statului.

Am început o acțiune de redeschidere a procesului Referendumului, deocamdată cu două acțiuni. Am o plângere penală împotriva dlui procuror Lucian Papici, pentru că a uzurpat calități oficiale. A doua acțiune este contestația la executare adresată Tribunalului București, avocații îmi spun că eu nu am hotărârea de condamnare, care trebuie să conțină trei elemente, partea introductivă, dispozitivul și expunerea, care cuprinde toată motivarea. Eu, după 10 luni, nu am motivarea. Nici nu o mai pot avea niciodată. Legislația spune clar că motivarea este obligație legală și trebuie dată în 30 de zile, trebuie semnată asumată de către toți membrii completului. Doamna Livia Stanciu, la două luni de zile de la această sentință s-a pensionat și a mers la CCR", a afirmat Liviu Dragnea, citat de Agerpres, la finalul reuniunii CExN al PSD.

 

Lasă un comentariu