Acte de identitate pentru persoanele asistate și copiii instituționalizați

Distribuie pe:

Activități specifice de punere în legalitate a persoanelor instituționalizate au fost desfășurate, pe parcursul anului trecut, de lucrătorii Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor, sub directa coordonare a Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Mureș și în colaborare cu reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș.

În urma acestora, au fost eliberate 185 cărți de identitate, rămânând în evidență la finele anului doi minori.

La nivelul S.P.C.L.E.P. au fost planificate și realizate 204 controale în unități sanitare și de protecție socială, obiectivele principale constând în prevenirea abandonului nou-născuților în maternități și secții de pediatrie; punerea în legalitate cu acte de identitate a asistaților și copiilor instituționalizați; instruirea factorilor de răspundere din aceste instituții cu privire la respectarea Legii nr. 119/1996 și O.U.G. nr. 97/2005, aflăm de la Codruța SAVA, director executiv la Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Mureș.

În anul 2016 au fost efectuate nouă acțiuni în teren cu camera mobilă de preluat imagini de către lucrătorii S.P.C.L.E.P. Târgu-Mureș, Reghin, Sovata, Acățari, Deda. Cu această ocazie au fost eliberate 36 cărți de identitate și soluționate 82 cereri de reședință pentru persoanele asistate.

Lasă un comentariu