De la 1 februarie, VECHILE TAXE AUTO PE MEDIU NU SE MAI RESTITUIE!

Distribuie pe:

Eliminarea timbrului de mediu pentru autovehicule, începând cu 1 februarie 2017, prin abrogarea OUG nr. 9/2013, anulează și ordinul comun al Ministerului Mediului și al Fiscului care aproba procedura de returnare, pe cale administrativă, a banilor pentru vechile taxe auto.

„Prin abrogarea integrală a OUG nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule se elimină inclusiv posibilitatea restituirii pe cale administrativă a sumelor prevăzute de art. 12, respectiv a sumelor reprezen-tând taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, pe parcursul a cinci ani calendaristici, prin plata în fiecare an a 20% din valoarea acestora.

Prin Ordinul comun al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și al Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 682/1.154/2016 s-a aprobat procedura de restituire a sumelor prevăzute la art. 7, 9 și 12 din OUG nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, precum și a sumelor stabilite de instanțele de judecată prin hotărâri definitive și pentru aprobarea modelului și conținutului unor formulare.

Având în vedere abrogarea OUG nr. 9/2013, faptul că ordinul mai sus-menționat a fost emis în aplicarea art. 12 din OUG nr. 9/2013, contribuabililor nu li se vor mai restitui, pe cale administrativă, sumele în speță.

Restituirea pe cale administrativă a acestor sume poate fi realizată doar în baza unui nou act normativ ce ar trebui emis în perioada următoare", a precizat, pentru avocatnet, Ministerul Mediului.

Totuși, vechile taxe auto vor putea fi și în continuare restituite, dar numai celor care și-au obținut acest drept în baza unei hotărâri judecătorești. 

Lasă un comentariu