Confesiuni NELU ȘOPTEREAN

Distribuie pe:

Au trecut și sărbătorile de iarnă, odată cu ele a trecut și anul 2016, și încerc să fac un sămădaș, ce-am realizat până acum și mai ales, unde am ajuns și ce aș mai vrea să fac de-acum încolo.

Și pentru că, pe lângă cele lumești, viața mea s-a măsurat cu cântecul românesc, cu folclorul acestui neam binecuvântat de Dumnezeu, m-am gândit, ca beneficiar al harului primit, să împart tot ce-i frumos și bun celor care m-ascultă.

De-a lungul anilor am promovat cântecul popular, colinde și priceasna - cântecul religios, pe care le-am cântat în sute de spectacole, la nunți și petreceri, la radio și TV, cât și pe CD-uri și DVD-uri.

În anul care a trecut, am cântat la spectacole, gen „zilele localităților", „Fiii satului", hramuri și sființiri de biserici, cât și la câteva festivaluri de folclor.

Din propria inițiativă, și din recunoștință pentru cel care a fost PETRE SĂBĂDEANU, unul dintre cei mai valoroși artiști mureșeni, am organizat, în luna noiembrie 2016, prima ediție a Festivalului Concurs Național de interpretare a cântecului popular „PETRE SĂBĂDEANU", pe care intenționez să-l organizez în fiecare an, pentru a repune în valoare moștenirea folclorică pe care ne-a lăsat-o.

Au urmat o serie de spectacole, de colinde, la Crăciun și Anul Nou, până chiar la Bobotează, un bal tradițional în comuna Brateiu, jud. Sibiu. Toate acestea încheindu-se de sărbătoarea Sfântului Ioan Botezătorul.

Ca o încununare a întregii activități artistice, dar și pentru slujirea rodnică și folositoare a Bisericii lui Hristos în care mi-am manifestat „credința luncrătore prin iubire", I.P.S. IRINEU Arhiepiscop al Alba Iuliei mi-a acordat Crucea și Ordinul CREDINȚĂ ȘI UNIRE, duminică, 8 ianuarie 2017, la Catedrala Mare din Târgu-Mureș. Acestea, cât și prețuirea și binecuvântarea I.P.S. IRINEU, mă onoreză și le consider superioare altora pe care le-am primit de la alte instituții.

 

Lasă un comentariu