MÂNDRIA ROMÂNEASCĂ (II) Povestea craiovencei de la Oxford care ar putea revoluționa medicina

Distribuie pe:

Monica Enescu este o tânără din Craiova, ce se ocupă în prezent cu finalizarea doctoratului în Imagistică Medicală la Universitatea Oxford. Ea și-a propus să găsească o soluție pentru a ajuta bolnavii de cancer, iar pentru a face acest lucru, lucrează în cadrul unui proiect ce are drept centru de interes studiile clinice ale noilor tratamente pentru cancer, care sunt supervizate cu ajutorul imagisticii, potrivit informațiilor publicate de site-ul Ligii Studenților Români în Străinătate. Enescu face parte dintr-o echipă multidisciplinară, în care ocupă rolul inginerului. În cadrul proiectului, rolul ei este de a modela matematic tumorile și de a propune soluții software în scopul analizei optime a imaginilor.

Monica Enescu s-a născut la Craiova, iar în 2004 a început cursurile Colegiului Național „Frații Buzești" cu specializarea Matematică-Informatică Bilingv Engleză. Și-a dorit mereu să îi ajute pe oameni, și-a dorit provocări și a început să își caute vocația la Facultatea de Electronică și Telecomunicații, Politehnica din București.

A urmat și Facultatea de Sociologie la Universitatea din București.

În noiembrie 2009, s-a angajat la Centrul de imagistică medicală al KU Leuven, Belgia, unde a lucrat la o cercetare fundamentală pentru prelucrarea imaginilor medicale. Monica Enescu se gândește cum să inventeze un algoritm care să detecteze tumorile mai bine decât medicii.

Lasă un comentariu