Simpozion Științific organizat de revista „Lumea apicolă" Și Federația Apicolă ROMAPIA

Distribuie pe:

Vineri, 3 februarie, în sala festivă a Colegiului Agricol „Traian Săvulescu", din Târgu-Mureș, a avut loc un simpozion științific organizat de Revista „Lumea apicolă" și Federația ROMAPIA, în prezența vicepreședintelui, ing. Constantin Dobrescu. În deschiderea lucrărilor, dr. Dan Henegar a prezentat o temă legată de importanța tratării bolilor la albine, cu referire la acarianul Varroa, principalul dușman al familiilor de albine.

Ing. Constantin Dobrescu a vorbit despre importanța asocierii apicultorilor și oferta de informații prin revista „Lumea apicolă". A prezentat o plantă meliferă de viitor, „Lophantus anisatus", aclimatizată în România de Stațiunea de Cercetări Legumicole din Buzău, în premieră națională și europeană, considerată printre primele patru plante melifere din lume. Fiind o excelentă plantă medicinală, aduce un sprijin în plus apicultorilor și pentru faptul că nu necesită tratamente chimice pentru combaterea bolilor și dăunătorilor. Poate fi cultivată cu succes în sistem ecologic și furnizează o miere care nu cristalizează, necontaminată cu produsele de sinteză. Planta mai poate fi folosită și ca perdea de protecție împotriva rozătoarelor.

Participanților li s-au oferit pliculețe cu sămânță pentru înființarea a 4.000 mp cu Lophantus anisatus - o plantă miraculoasă, de viitor în completarea bazei melifere din România, importantă și pentru industria farmaceutică.

Ing. Dobrescu a mai prezentat și medicamentele recomandate în combaterea Varrozei la familiile de albine exploatate în sistem ecologic.

Simpozionul a fost o reușită, prin informațiile deosebit de utile oferite unui număr mare de participanți.

 

Lasă un comentariu