Topul celor mai sigure oraşe din România

Distribuie pe:

Potrivit unui sondaj realizat de Storia.ro, site-ul de imobiliare lansat de OLX.ro, derulat în perioada noiembrie 2016 - ianuarie 2017, Oradea a fost desemnat cel mai sigur oraş din România, locurile următoare fiind ocupate de Braşov, Cluj-Napoca, Sibiu, Sfântul Gheorghe şi Timişoara.

Conform datelor, Târgu-Mureş se clasează pe poziţia a opta, urmat pe locurile nouă şi zece de Bucureşti, respectiv judeţul Ilfov.

La polul opus, oraşele desemnate în cadrul cercetării ca fiind cele mai puţin sigure sunt Alexandria, Suceava, Satu Mare, Bacău, Călăraşi, Târgovişte, urmate de Vaslui, Piatra Neamţ, Galaţi şi Reşiţa.

Studiul privind siguranţa vieţii se bazează pe evaluările acordate de peste 92.000 de români oraşelor şi cartierelor în care locuiesc, şi a fost realizat în colaborare cu agenţia D&D Research. Cele mai importante criterii de evaluare au fost: costul general al vieţii, accesul la instituţiile de sănătate publică, calitatea mediului înconjurător, curăţenia şi zgomotul din mediul urban, spaţiile verzi, situaţia transportului public sau accesul la instituţiile educaţionale.

La nivel de regiuni istorice, Transilvania a primit cel mai bun scor de siguranţă, fiind urmată de Crişana, Bucureşti şi Ilfov. La polul opus, Maramureş şi Moldova au obţinut cel mai mic punctaj, fiind evaluate ca fiind cele mai nesigure regiuni din ţară.

În general, există o legătură strânsă între numărul mare de locuitori din fiecare oraş şi siguranţa resimţită de cetăţeni. Oraşele care au primit cele mai mari note au un număr de aproximativ 300.000 de locuitori, pe când cele care se încadrează în pragul de sub 100.000, considerate cele mai nesigure. De asemenea, oraşele cu grad ridicat al siguranţei au şi un Produs Intern Brut ridicat şi o rată a şomajului scăzută, de sub 4%. (sursa: Ziarul Financiar şi Business MAGAZIN)

Lasă un comentariu