După interzicerea fumatului, profitul restaurantelor a crescut!

Distribuie pe:

Inițiativa „2035 - Prima Generație Fără Tutun", din care fac parte peste 300 de organizații nonguvernamentale medicale, academice, de protejare a drepturilor copiilor și de protejare a mediului, susține că interzicerea, începând cu 17 martie 2016, a fumatului în spații publice nu numai că nu a redus profitul barurilor și al restaurantelor, ci, dimpotrivă, acestora le-au crescut veniturile.

Datele prezentate provin de la ANAF și arată că cifra de afaceri a barurilor a crescut în medie cu 5,1% la 6 luni după aplicarea legii 15/2016 comparativ cu cifrele înregistrate în ultimele 6 luni înainte de intrarea legii în vigoare, iar cea a restaurantelor - cu 19,8%.

„De aproape un an, ne bucurăm de normalitate în locurile în care mâncăm, lucrăm sau ne petrecem timpul în public și, iată, nici restaurantele și barurile nu au nimic de pierdut.

Pe termen lung, principalul nostru obiectiv este reducerea consumului de tutun la 5% din populația adultă a țării, iar în 2035 sperăm să avem prima generație fără tutun", precizează inițiativa „2035 - Prima Generație Fără Tutun" într-un comunicat de presă.

Lasă un comentariu