Bugetul de stat pe anul 2017 a fost adoptat de Parlament

Distribuie pe:

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a adoptat, ieri, proiectele de lege privind bugetul de stat și cel al asigurărilor sociale pe anul 2017 propuse de Guvern

Proiectul privind bugetul de stat a fost adoptat cu 208 voturi pentru și 105 împotrivă, iar cel al asigurărilor sociale cu 208 pentru și 107 împotrivă, liberalii votând împotrivă.

„Bugetul pentru 2017 se va cadra în ținta de deficit buge-tar de sub 3% din PIB. Este, cu siguranță, un moment important pentru România, pentru Guvern și pentru Parlament, deoarece sunt prioritizate toate proiectele și toate programele publice pe termen scurt și mediu. Este poate singurul moment în care semnificația cuvintelor din declarațiile politice este înlocuită cu realismul rece al cifrelor din proiectul legii bugetului de stat și al asigurărilor sociale. Putem astfel contribui la îmbunătățirea calității vieții românilor în 2017, fără a pretinde însă că mulțumim pe toată lumea. Proiectul de buget pentru anul 2017 este configurat pe un cadru macroeconomic cu o valoare a PIB de 815,195 miliarde lei și pe o creștere economică de 5,2%. Deficitul bugetar cash este estimat la 2,96% din PIB, în timp ce deficitul ESA este de 2,98% din PIB, cu încadrare în ținta de deficit bugetar de sub 3% din PIB potrivit Tratatului de la Maastricht", a declarat primul ministru Sorin Grindeanu, în plenul reunit al Parlamentului.

Lasă un comentariu