DECERNAREA DIPLOMELOR DE DOCTOR LA UNIVERSITATEA ,,PETRU MAIOR"

Distribuie pe:

Consiliul pentru Studiile universitare de doctorat a organizat, marți 7 februarie 2017, începând cu orele 12, în Sala Senatului, a Universității ,,Petru Maior" str. Nicolae Iorga, nr. 1, decernarea diplomelor de doctor celor 17 absolvenți ai promoției 2013-2016, ai Școlii Doctorale de Litere, Științe Umaniste și Aplicate.

Prorector-director C.S.U.D., prof. univ. dr. Iulian Boldea, în discursul de deschidere, a remarcat faptul că, ,,acreditarea domeniilor Școlii Doctorale de Studii Literare de la Universitatea ,,Petru Maior", din Târgu-Mureș, a reprezentat, în sine, o recunoaștere a valorii și competenței de necontestat a școlii de critică și istorie literară, dar și a școlii de istoriografie din cadrul acestei universități". De asemenea, a subliniat ,,sprijinul constant de care am beneficiat, din partea conducerii Universității ,,Petru Maior", din partea dlui rector prof. univ. dr. Călin Enăchescu, care a cuprins în programul managerial și în planul operațional ca obiectiv prioritar dezvoltarea studiilor doctorale în cadrul Universității ,,Petru Maior".

În continuare, au luat cuvântul: rectorul universității ,,Petru Maior" - prof. univ. dr. Călin Enăchescu, președintele senatului universității - prof. univ. dr. Cornel Sigmirean, decanul Facultății de Științe și Litere - conf. dr. Giordano Altarozzi, directorul școlii doctorale - prof. univ. dr. Alexandru Cistelecan, iar din partea absolvenților dr. Carmen Elena Florea.

Universitatea ,,Petru Maior" din Târgu-Mureș a devenit Instituție Organizatoare de Studii Universitare Doctorale, în domeniul Filologie, din anul 2007.

În anul 2016, a fost acreditat un nou domeniu de doctorat, Istorie.

Felicitări doctoranzilor și mult succes!

 

Lasă un comentariu