De ce, domnule primar?

Distribuie pe:

Vestea demisiei primarului de Sighișoara, Ovidiu Mălăncrăvean, a venit ca un trăsnet.

Nici prefectul de Mureș, Lucian Goga, nu se putea dumiri ce resorturi interioare a declanșat acel declic, prin care primarul Sighișoarei să depună atât de intempestiv armele, lăsând loc hrăpăreților să ajungă pe acel scaun de atâția râvnit.

După cum se prezintă orașul, cu atâtea probleme, unele de-a dreptul greu de surmontat, mulți dintre cei ce se cred în stare să conducă se vor confrunta cu grele obstacole.

Vom trăi și vom vedea spre ce se îndreaptă orașul, numai că unii se și văd cu sacii în căruța urnită. O fi ceva joc de culise în toată povestea aceasta, dar cu siguranță „socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg", chiar dacă unii jubilează pe seama primarului demisionar. Societatea civilă, oamenii de bine ai acestui oraș tot mai hăcuit vor avea discernământul să arate cu degetul, chiar cu brațul întins dacă este nevoie, spre cei ce vor încerca să ne confiște orașul.

Odată cu aceste spontane și pașnice manifestări, am devenit o forță, recâștigându-ne acea mândrie locală pierdută în ultimii 27 de ani. Este timpul trezviei, este timpul asumărilor, timpul revenirii, altfel sutele de tineri ieșiți de pe băncile școlilor, din lipsă de perspective, vor lua drumul bejeniei spre cine știe ce colț de lume pentru a-și face un rost în viață, iar orașul va deveni tot mai depopulat și îmbătrânit. Locul acestor tineri este aici, de noi toți depinde să stopăm nefireștile derapaje, iar celor ce au devenit adevărați „păianjeni" pe vadurile cele mai importante ale orașului să le spunem răspicat ceea ce credem despre ei.

Din păcate, sunt prea multe NUP-uri - clasări de dosare chiar în zona DNA-ului - pe seama atâtor furăciuni, toate grație legilor care vin în întâmpinarea hoției și jafului îmbuibaților.

Poate printre atâtea sute de parlamentari, mulți dintre ei neștiind ce să răspundă când au fost întrebați ce au votat în ziua prezenței lor în Parlamentul României, se vor afla și oameni care să-și plece urechea la strigătele tot mai indignate ale celor ce le-au dat votul. Unde este acea zi în care fiecare, pe bucățica lui de răspundere, să-și facă treaba? Și, poate doar așa, precum în Suedia, să se închidă temnițele din lipsă de călcători de lege. Spre o astfel de societate ar trebui să ne îndreptăm, nu să fie folosite instituțiile statului pe post de paravan tagmei jefuitorilor.

Primarului demisionar nu ne rămâne decât să-i urăm în munca frumoasă de dascăl împliniri pe măsura pregătirii domniei sale, sperând că acele câteva luni din fruntea Primăriei să-i fi adus noi experiențe folositoare în sistemul de învățământ, în care politicul, directivele partinice de orice natură să nu-și mai afle locul niciodată.

Lasă un comentariu