Minunatele Creații ale Tinereții - Vernisaj - Kentelki Gábor

Distribuie pe:

Tinerețea poate fi privită ca un avantaj atunci când, nestăvilită, dă frâu liber imaginației. Curată, neîngrădită, imaginația tinerilor îmbogățește, dând farmec și personalitate creației. Kentelki Gábor, un tânăr cu potențial, talentat, cu o imaginație deosebită, se remarcă prin ambiția, pasiunea și puterea de muncă cu care își pune în valoare frumusețea talentului.

Născut în anul 1998, în municipiul Târgu-Mureș, Kentelki Gábor este elev în clasa a XII-a la Liceul Vocațional de Artă din Târgu-Mureș. Este Membru al Asociației Artiștilor Plastici Mureș din anul 2016. A participat la expoziții colective: în anul 2014, la Casa de Cultură Mădăraș, în anul 2015, la Casa de Cultură „Mihai Eminescu din Târgu-Mureș, la Galeria Apaczai din Cluj-Napoca, la Casa „Bernady" din Târgu-Mureș, la Casa de Cultură Mădăraș, în anul 2016, la Casa „Bernady" din Târgu-Mureș, la Galeria „Apaczai" din Cluj-Napoca, la Casa de Cultură Mădăraș, la Biserica Unitariană din Târgu-Mureș, la Galeria „Unirea" din Târgu-Mureș, la Cetatea Medievală din Târgu-Mureș, la Karte din Târgu-Mureș" iar în anul 2017, la Casa de Cultură „Mihai Eminescu" din Târgu-Mureș. A avut expoziții anuale la Palatul Culturii din Târgu-Mureș și la Liceul Vocațional de Artă din Târgu-Mureș. A participat la Tabere de creație la Mădăraș în anii 2014, 2015 și 2016, iar în anul 2016, la Tabăra de Creație Feldoboly. A obținut premii: în anul 2016 Premiul de Excelență „Rotary Teka"- Locul I și la Olimpiada Națională de Pictură - Locul I.

Galeria de Artă „Unirea" a Asociației Artiștilor Plastici Mureș a găzduit în data de 3.02.2017 Vernisajul Expoziției Personale de Pictură a tânărului Kentelki Gábor, ocazie cu care domnul Ilarie Gh. Opriș, președinte al Asociației Artiștilor Plastici Mureș, domnul Czirjék Lajos, vicepreședinte al Asociației Artiștilor Plastici Mureș, și domnul Vasile Mureșan, muzeograf expert, au apreciat lucrările de pe simeze. Lucrări cu o propunere tematică existențială, minunat executate, pline de compoziție, pline de viață și armonie cromatică. Împărtășind pasiunea pentru artă, Tamás Ádám, elev al Liceului Vocațional de Artă din Târgu-Mureș, în clasa a V-a a interpretat la vioară, susținându-și colegul cu ocazia acestui eveniment deosebit.

O expoziție de pictură în ulei, o modalitate de exprimare a sentimentelor tumultoase prin care tânărul Kentelki Gábor demonstrează că avem adolescenți deosebiți cu care ne putem mândri și că frământările tinereții pot fi transformate în ceva minunat, în creații culturale. Din dorința de a spune, de a transmite, tinerii pot deveni creatori, pot evolua și pot fi purtători ai mesajelor unei întregi generații. Îi urăm tânărului Kentelki Gábor un viitor la fel de luminos precum prezentul. Fie ca mesajele dânsului să își găsească răspuns în rândul iubitorilor de artă.

Expoziția Personală de Pictură a tânărului Kentelki Gábor poate fi admirată până în data de 17.02.2017, la Galeria de Artă „Unirea" a Asociației Artiștilor Plastici Mureș. Succes!!!

 

Lasă un comentariu