Parcările acoperite, în atenția Ligii Asociațiilor de Proprietari Mureș

Distribuie pe:

Parcările acoperite din Târgu-Mureș constituie un domeniu de interes nu doar pentru locuitorii municipiului Târgu-Mureș. Astfel, pentru acoperirea costurilor de întreținere a acestora și pentru amenajarea spațiilor verzi din zona blocurilor de locuințe, Liga Asociațiilor de Proprietari Mureș a solicitat Consiliului Local Târgu-Mureș să aprobe ca 10 - 15% din taxa anuală de utilizare a terenului ocupat cu parcări acoperite să rămână la asociația de proprietari.

,,Avem oportunitatea să anunțăm asociațiile de proprietari interesate că în ședința de consiliu din data de 27.01.2017, solicitarea noastră a fost aprobată în sensul că asociațiile de proprietari vor achita doar 90% din tarif pentru toate parcările acoperite, inclusiv cele edificate de municipiu, motiv pentru care apreciem interesul aleșilor locali față de unele solicitări ale membrilor asociațiilor de proprietari. În același timp, apreciem preocuparea constantă și sprijinul acordat personal de primarul municipiului Târgu-Mureș dr. Dorin Florea și Claudiu Maior, consilier al primarului, pentru implementarea unor proiecte care vizează îmbunătățirea condițiilor de viață în cartierele de blocuri, inclusiv prin Direcția ADP și Serviciul de profil, cu atribuții de sprijin și îndrumare a asociațiilor de proprietari, care au inițiat și demersurile legale pentru a se aproba ca 10% din tariful pentru ocuparea domeniului public cu parcări acoperite să rămână asociațiilor de prorietari. În același timp, solicităm asociațiilor de proprietari, care au în administrare parcări acoperite, ca diferența de 10% din tariful pentru parcările acoperite să fie folosită exclusiv la repararea și întreținerea acestora, așa cum s-a aprobat.

Amintim că tariful pentru ocuparea terenului cu parcări acoperite este anual și se achită semestrial, până la data de 15 martie, respectiv 15 septembrie. Neachitarea tarifelor, până la sfârșitul fiecărui semestru, conduce la perceperea de majorări de întârziere", declara ing. Rus Dumitru, președinte al Liga Asociațiilor de Proprietari Mureș.

Într-unul din numerele viitoare ale cotidianului nostru vă vom prezenta opinia Ligii cu privire la contorizarea individuală a serviciului apă-canal din Târgu-Mureș.

 

 

Lasă un comentariu