40 de milioane de lei disponibili pentru creșterea transparenței, eticii și integrității în sistemul public

Distribuie pe:

Gestionat de MDRAPFE, în calitate de Autoritate de Management, POCA 2014-2020 este cofinanțat din Fondul Social European (FSE) - obiectivul tematic numărul 11 - Consolidarea capacității instituționale a autorităților publice și a părților interesate și eficiența administrației publice.

Programul finanțează proiecte ale administrației publice ce urmăresc crearea unei administrații moderne, eficiente, servicii publice competitive, investiții și reglementări de calitate, proceduri clare, simple și predictibile de funcționare și profesionalizarea funcționarilor publici, contribuind astfel la implementarea măsurilor de reformă și la atingerea obiectivelor Strategiei Europa 2020.

Prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capacitate Administrativă (AM POCA), Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene) deschide o nouă linie de finanțare, cu un buget alocat de 40.000.000 lei. Este vorba despre Axa prioritară 2 a programului - Administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente, Obiectivul Specific 2.2: Creșterea transparenței, eticii și integrității în cadrul autorităților și instituțiilor publice. Cererea de proiecte numărul IP7/2017 - Sprijin pentru secretariatul tehnic al Strategiei Naționale Anticorupție și măsuri privind remedierea lacunelor legislative cu privire la consilierul de etică, protecția avertizorului în interes public și interdicțiile post-angajare (pantouflage-ul) are drept solicitanți eligibili Ministerul Justiției, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, Agenția Națională a Funcționarilor Publici și Ministerul Finanțelor Publice.

Odată cu lansarea cererii de proiecte potențialilor beneficiari li se pune la dispoziție Ghidul solicitantului, cu anexele aferente, se precizează în comunicatul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene. Documentul menționează și că proiectele ce vor fi finanțate vor contribui la rezultate precum: aplicare unitară a normelor, mecanismelor și procedurilor în materie de etică și integritate în autoritățile și instituțiile publice, grad crescut de implementare a măsurilor referitoare la prevenirea corupției și a indicatorilor de evaluare în autoritățile și instituțiile publice, precum și de conștientizare a corupției atât în rândul cetățenilor, cât și al personalului din administrația publică.

În cadrul acestei cereri de proiecte, termenul limită pentru depunerea fișelor de proiect este 20 februarie 2017. Cererile de finanțare ce derivă din fișele de proiect agreate de AM POCA se pot depune până în 15 martie 2017.

Lasă un comentariu