Concursul ,,Mesajul meu antidrog" a ajuns la a XIV-a ediție

Distribuie pe:

Ieri, 10 februarie, în cadrul unei conferințe de presă, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mureș a lansat cea de-a XIV-a ediție a concursului național „Mesajul meu antidrog". La eveniment au participat Roman Ion Aleodor - coordonator CPECA Mureș, prof. Irimie Matei Camelia - inspector școlar pentru monitorizarea curriculumului descentralizat în cadrul Inspectoratului ?colar Județean Mureș, și Simion Gergely - director al Casei de Cultură a Studenților Mureș.

,,Proiect implementat la nivelul județului Mureș încă din 2006, ,,Mesajul meu Antidrog" reprezintă un model de bune practici în domeniul cooperării cu instituțiile reprezentative din mediul școlar. Dorim ca și în 2017 să dăm continuitate demersului preventiv, care își propune a conferi adolescenților încadrați într-o formă de învățământ alternative la consumul de droguri", spunea Roman Ion Aleodor, coordonator CPECA Mureș.

Tema competiției în acest an este ,,Colorează-ți viața altfel … fără droguri". Secțiunile propuse în cadrul celei de-a XIV-a ediții sunt: eseu literar; film de scurt metraj; spot, arte vizuale: pictură, grafică, fotografie; sport. Prin intermediul lor se oferă adolescenților posibilitatea de a contribui la lansarea unor mesaje pozitive, în favoarea unei vieți sănătoase, fără droguri.

,,Ne bucurăm că avem o secțiune dedicată studenților. Tinerii din Târgu-Mureș își doresc să se implice activ. Din păcate, observăm că, în ultima perioadă, se promovează, prin intermediul filmelor, consumul de droguri. Susținem în continuare că drogurile sunt adevărate închisori ale sufletului", sublinia Simion Gergely - director al Casei de Cultură a Studenților Mureș.

Data limită pentru depunerea lucrărilor este 5 mai 2017. Câștigătorii vor fi premiați de Agenția Națională Antidrog.

Agenda conferinței de presă a inclus și premierea, cu o tableta, a elevelor Brumă Cristina și Vale Loredana, din clasa a X-a, Colegiul Național ,,Unirea" din Târgu-Mureș, care au obținut locul I la nivel național, secțiunea film de scurt metraj - liceu, la ediția din 2016 a concursului. ,,Pentru noi, filmul a însemnat o experiență interesantă. Mentalitatea în ceea ce privește consumul de droguri vizează încercarea de a rezolva problema prin forțele proprii. Nu se cere ajutorul de specialitate", spunea Cristina Brumă. ,,Am participat fără să ne așteptăm la un asemenea succes. Suntem recunoscătoare atât organizațiilor care ne-au susținut, cât și școlii. Sperăm să avem un impact pozitiv asupra celor care doresc să descopere starea de bine create de consumul de droguri și să-i oprim de la astfel de încercări negative", adăuga Vale Loredana.

Concursul va fi implementat, în județul Mureș, de Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mureș în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Mureș și Casa de Cultură a Studenților Mureș.

Lasă un comentariu