„Cuierul gratuit" de la Teatrul Național Târgu-Mureș

Distribuie pe:

Peste 250 de haine de iarnă, care au fost lăsate de cetățeni la Teatrul Național Târgu-Mureș, în cadrul campaniei „Cuierul gratuit", inițiată de Márton László și Tõkés Botond, au fost donate la case de copii și la așezăminte sociale din Târgu-Mureș și Sovata.

Directorul Teatrului Național Târgu-Mureș, Attila Gasparik, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că motivați de succesul Campaniei de Crăciun „Să împărțim bucuria sărbătorilor", angajații instituției teatrale și numeroși cetățeni s-au alăturat campaniei „Cuierul gratuit".

„Au fost mai multe persoane care au donat decât cei care au luat. Un număr de haine au fost duse, de către angajații teatrului, persoanelor nevoiașe instituționalizate. Astfel, 36 de geci, paltoane și haine călduroase au ajuns la azilul de noapte al Primăriei, iar 69 de articole de îmbrăcăminte de iarnă au fost donate Casei familiale Sfânta Elisabeta, condusă de călugărul franciscan Pal. Cele 146 de articole de îmbrăcăminte primite ca donație de la firma de second-hand Mozart au fost duse la Casa de copii Sfântul Iosif din Sovata (...) Asta dovedește că există o foarte mare solidaritate, nu am crezut că e posibil. Simțul civic și solidaritatea oamenilor mi-au adus o bucurie extraordinară. Teatrul Național Târgu-Mureș se ocupă de ani de zile și de probleme sociale și suntem deschiși în continuare tuturor inițiativelor sociale", a declarat Attila Gasparik, ținând să mulțumească tuturor celor care s-au alăturat acestei inițiative civice, făcând ca, prin donațiile lor, zilele geroase să fie mai suportabile pentru cei aflați în nevoie, precizează sursa citată.

Lasă un comentariu