REMEDII NATURISTE - Afecțiuni în care dafinul îți poate veni în ajutor

Distribuie pe:

Despre beneficiile acestei plante asupra sănătății se știe mai puțin. Frunzele de dafin conțin antioxidanți, vitamine și acid folic, de asemenea și calciu, potasiu, magneziu, cupru, fier, seleniu și zinc.

Răceli sau boli respiratorii

Frunzele de dafin sunt eficiente în lupta cu răceala și gripa.

Ceaiul este bun pentru a scădea febra. Se fierb 500 ml de apă cu 2-3 frunze de dafin. Se lasă la răcit 10 minute, după care se înmoaie un prosop în acest amestec și se lasă fierbinte pe piept. Dacă simptomele nu se ameliorează, se fierb câteva frunze de dafin în 200 ml de apă până când rămâne doar un sfert din cantitate. După ce se strecoară, se bea o dată sau de două ori pe zi.

Probleme digestive

Majoritatea problemelor digestive, dar mai ales arsurile la stomac sau flatulența pot fi ameliorate cu un ceai făcut din frunze de dafin.În cazul indigestiei sau al balonării se pot lua 5 foi de dafin, peste care se adaugă un pic de ghimbir și se fierb în 200 ml de apă până rămâne doar un sfert din cantitate. Se adaugă puțină miere și se consumă de două ori pe zi. Poate acționa și ca stimulent al poftei de mâncare.

Diabet zaharat

Frunzele de dafin ajută la tratarea diabetului de tip 2, micșorând nivelul zahărului din sânge, al colesterolului și al trigliceridelor. Pentru obținerea rezultatului maxim, frunzele uscate trebuie pisate și consumate timp de 30 de zile (cam 1 frunză pisată pe zi). Nivelul zahărului din sânge scade datorită antioxidanților, care stimulează organismul să proceseze insulina mai eficient.

Reumatism, artrită

Uleiul din frunze de dafin are proprietăți antiinflamatorii și ameliorează durerile cauzate de luxații, artrită, reumatism. Se poate face o cataplasmă din frunze de dafin și ricin măcinate care se leagă în jurul încheieturii dureroase.

Prin masarea tâmplelelor cu acest ulei se putea scăpa de migrene. Tot pentru dureri de cap, se fierb câteva frunze de dafin în apă pentru câteva minute. Se strecoară și se bea cât timp este fierbinte.

Lasă un comentariu