TÂRNĂVENI, REVERSIBILITATEA SPERANȚEI!

Distribuie pe:

Industria Târnăveniului (oraș puternic industrializat, cândva al doilea după Târgu Mureș, capitala județului, localitate care a dominat zeci de ani peisajul industriei chimice românești prin produsele chimice fabricate aici, în principal prin importanta Fabrică de Carbid, din ce în ce mai performantă în Europa) a fost distrusă total conștient sau inconștient, încet, încet „și fără mânie"!

O realitate tristă, năruind oameni, speranțe și vise! Cauzele se cunosc foarte bine: Degringolada economică de după anul 1989, dezinteres, interese obscure din interior și exterior. Căpușareală, avarism, meschinărie, lipsa de patriotism local și național, foarte pe scurt „lipsa de creier"! „Cuceritorii" nu l-au cruțat cum era de așteptat, ci l-au distrus complet, contrar previziunilor făcute de „profeții judecății de apoi". Trăim într-o țară plină de impostori în care manipularea se simte cu putere. Niciodată poporul român nu a fost atât de mințit, umilit și batjocorit. Trădătorii de țară, mai devreme sau mai târziu, vor trebui odată și odată să dea socoteală, dacă nu ei, urmașii lor!

Orice om de bună-credință din țara asta vede că România a ajuns la „sapă de lemn"! Și asta nu ar fi nimic dacă nu s-ar fura mai departe ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic! Se vede ceva în creșterea nivelului de trai, în infrastructura, sănătate, educație? Unde s-au dus zecile de miliarde împrumutate până acum? Unde altundeva decât în buzunarele fără fund ale unor afaceriști și politicieni veroși!

De acum cu toții trebuie să ne gândim la viitor, ce schimbări ar trebui să facem în prezent ca să ne asigurăm un viitor mai bun nouă și țării. Este normal să ne dorim progres, siguranță, ordine și stabilitate, la ora actuală nemaiputându-se vorbi de așa ceva!!! Sperăm mult mai mult de la PSD după ultimele alegeri parlamentare. Îmbătați însă de putere și bani rapid și-au dat cu stângul în dreptul! Sute de mii de oameni au ieșit în stradă în marile orașe ale țării printre care se numără și Târnăveniul. Unele promisiuni ale politicienilor noștri aflați la putere nu s-au dovedit a fi adevărate. Păpușarii, jongleorii și „iluzioniștii" există și își fac în continuare de cap și fără teamă jocurile lor politice, sfidând un întreg popor. Capacitatea românilor de a răbda se vede și nu contenește în a stârni uimirea străinilor. Cât despre viitorul rezervat al României, locurile sunt limpezi și bine așezate: o colonie, furnizarea de materii prime și forță de muncă. Peisajul apocaliptic, sordid din ceea ce a fost Combinatul Chimic Târnăveni, Carbidul românesc, Fabrica de Geamuri, Tehnolemnul și Herculesul, marile întreprinderi ruine de azi ale orașului, sunt vizibile ca peste tot pe teritoriul țării.

Privind spre viitor sperăm și credem că „Steaua Morții" nu s-ar poziționa chiar deasupra orașului Târnăveni. Dumnezeu a intervenit și nu le va mai permite nesocotiților să ruineze acest teritoriu, ne dă asigurarea: „Târnăveniul nu va fi distrus niciodată!". Schimbarea la față a ultimilor ani este evidentă. Avem un primar de bună-credință cu disponibilitate la dialog, relația bună cu cetățenii, cu presa și transparența cheltuielilor banilor publici, căruia îi pasă PE BUNE de colectivitatea locală. Face tot ce îi stă în putință, din poziția pe care o are să asigure îndeplinirea interesului general al oamenilor: confort, bunăstarea fizică sau psihică. Performanțele primarului sunt date de contribuția lui la binele comunității. Domnia sa caută specialiști, consultă zeci de păreri și cu siguranță o alege de fiecare dată pe cea mai bună. Cu regret… „NU" și de problemele deszăpezirilor abundente din acest an, calvarul circulației pe trotuare, parcările anapoda, accidente, nervi și înjurături ale pietonilor. O pată neagră asupra Primăriei, primarului și a celor care răspund de curățenia și ordinea publică. Opacitate totală pentru gestionarea deșeurilor: reciclare, compostare, incinerare, mari probleme de organizare.

Crearea unor locuri de muncă plătite mai bine ar trebui să fie o preocupare mult mai mare, venituri mai consistente la nivel local înseamnă un consum mai mare și implicit venituri suplimentare la Bugetul Local. Târnăvenenii s-au săturat să mai facă naveta la Mediaș, Târgu-Mureș sau Blaj. Oricum proiectele de viitor ce stau în fața edililor sunt numeroase, îndrăznețe, necesare și foarte importante. Nu le enumăr aici, le vom evalua pe parcurs. Cetățenii Târnăveniului, dar și cei din jurul lui sunt entuziasmați de viziunea autorităților locale, acută și foarte utilă, cu privire la dezvoltarea turismului balnear la Târnăveni prin valorificarea miraculosului lac „Alunei" (Râioasă) cu apa și nămolul ei tămăduitor. Se așteaptă cu nerăbdare un proiect, finanțarea și realizarea lui. De altfel cotidianul mureșean „Cuvântul liber" a consemnat, îndemnat, încurajat și insistat asupra realizării acestui proiect valoros prin 2 importante articole publicate la datele de 26 septembrie 2012 și 3 iunie 2015 intitulate „Se va valorifica și Comoara de la hotarul Municipiului Târnăveni" primul, și al doilea „Târnăveniul în speranță și așteptare, Comoara de la hotarul Municipiului Târnăveni", autorul acestora fiind semnatarul acestor rânduri.

Lasă un comentariu