NU CONTEAZĂ DE UNDE NE ASIGURĂM PROTEINELE NECESARE

Distribuie pe:

Oamenii americani de știință de la Universitatea Lowell din Massachusetts, citați de descopera.ro, susțin că, indiferent de sursa de proteine, beneficiile pentru corpul uman sunt aceleași.

„În cadrul studiului nostru, am utilizat date de la 2.986 de bărbați și femei, cu vârste cuprinse între 19 și 72 de ani, care au completat un chestionar cu privire la obiceiurile alimentare între anii 2002 și 2005. Dintre aceștia, 82% își luau cantitatea de proteine recomandată din alimentația zilnică.

O dietă bogată în proteine, din orice surse, contribuie la menținerea mușchilor mari și puternici, mai ales a cvadricepșilor (mușchi situați în partea anterioară a coapselor), proteinele găsindu-se în special în carne roșie, pui, pește, ouă, vegetale, cereale, lactate și nuci.

Cvadricepșii pot fi menținuți până la bătrânețe în cazul respectării dietei. Consumul standard recomandat adulților este de 0,8 grame de proteine pe kilogramul corp (de exemplu, circa 56 de grame de proteine pe zi pentru un sedentar care cântărește 70 de kilograme).

Ceea ce aduce nou cercetarea noastră este faptul că, până acum, nu se știa cu siguranță dacă persoanele care își iau proteinele în special din carne au mai multe beneficii decât acelea care le iau din surse vegetale. Ei bine, nu există nicio diferență!

Subiecții cu cel mai mare aport de proteine în dietă consumau circa 1,8 grame pe kilogram-corp, în fiecare zi, în comparație cu 0,8 grame pe kilogram-corp, în cazul celor care mâncau cele mai puține proteine.

Am observat că sursa proteinelor nu modifica rezultatul (o persoană care consuma o cantitate mare de carne roșie, spre exemplu, avea aceleași beneficii ca una care lua aceeași cantitate de proteine din legume).

Într-o cercetare precedentă, am descoperit că persoanele în vârstă, care își luau cea mai mare parte din proteine din carnea roșie și din cea procesată, manifestau cea mai scăzută densitate osoasă în comparație cu alte grupe", explică experții americani. 

Lasă un comentariu