Pariu câștigător pentru casele de pariuri

Distribuie pe:

Casele de pariuri nu au simțit criza în anii grei de după, încasările lor crescând de mai bine de patru ori din 2010 încoace.

Dacă în urmă cu șapte ani românii cheltuiau 350 de milioane de lei la pariuri, în 2016 au jucat mai mult de un miliard și jumătate de lei.

Potrivit GfK, sunt 2,7 milioane de români care joacă la pariuri, la păcănele sau la loto măcar o dată pe an.

Între 2010 și 2014 numărul companiilor de pariuri s-a dublat, în timp ce multe domenii și-au încetat activitatea.

În România sunt aproximativ cinci mii de agenții de pariuri și multe altele online, profitul fiind în momentul de față miza și nu cota de piață ca înainte. În 2015 și-au atins recordul de 173 de milioane de lei, la o cifră de afaceri de 1,4 miliarde de lei. Firmele din industria pariurilor au avut o marjă de profit de 12 procente, comparativ cu companiile aeriene care merg în medie cu marje de 1%, iar magazinele de bricolaj, cu 2%.

În timp ce piața s-a aglomerat, multe companii au încercat să atragă clienți mergând cu cote tot mai riscante, iar când încep să piardă bani, clienții evită să mai parieze acolo de teama că nu își vor mai primi premiul în caz de câștig.

Potrivit Ziarului Financiar pe baza datelor de la Registrul Comerțului, din top 100 cele mai mari firme care au intrat în insolvență anul trecut, șapte au fost companii de pariuri. (sursa: digi24.ro)

Lasă un comentariu