Fulguiri (8)

Distribuie pe:

* Cel mai trist, dar și semnificativ în același timp, mi s-a părut ceea ce a zis un protestatar: „Noi protestăm aici la COTROCENI, iar copiii noști protestează în Piața Victoriei în fața GUVERNULUI. Și apoi ne întâlnim acasă". Așadar, schisma din societate produce și schismă în familii.

* A fuma „pipa păcii" cu tine însuți, iată primul pas spre echilibrul interior.

* În 2016, la Universitatea de Vară „Nicolae Iorga" de la Vălenii de Munte, unde am participat, fostul ministru al Culturii, dl Răzvan Theodorescu, spunea că el este pentru votul cenzitar, dar nu pe bază de avere, ca în trecut, ci pe bază de studii. De reflectat.

* Televiziunile abia așteaptă ca cineva să bage „lemnul prin gard" pentru a se reinventa. Mereu și mereu. Uneori am senzația că sunt... necrofage.

* Nu te grăbi să lauzi o parte sau alta. Fă-o peste o jumătate de an în fața rafturilor de la magazine și a facturilor din poștă.

* O femeie bătrână, vai de capul ei, mi-a spus că a furat o găină și vrea să-și deschidă un offshore în insulele Scychelles sau Balize, pentru a o ascunde, fiindcă vrea, să nu-și facă nici griji pentru plata impozitelor și taxelor. Of, hoția „offshore-uri grele".

* Pe vremuri, vodă își descăpățâna dregătorii infideli, iar dregătorii infideli complotau pentru ca acesta să fie mazilit. Astăzi, părțile își trimit bezele fiecare la casa celuilalt. Desigur, prin reprezentanți. Așa s-a pierdut meseria de gâde.

* Atenție ce faceți în weekend, îngerii păzitori au și ei liber!

* Rog fiecare parte să-și numere fungii, microbii și bubele și apoi vă voi spune cine are dreptate și cine nu.

* Vrei ca șeful tău să nu te cheme la nunta fiicei sale, fiindcă asta înseamnă cheltuieli? Spune-i numai că ești de partea celeilalte piețe.

* Reprezentarea formulei apei este ceea ce se întâmplă actualmente la noi. Fiecare piață este un atom de hidrogen care trage, în părți diferite, același rotund al puterii - oxigenul.

* Anunț: Artist. Fac, contra cost, vocalize profesioniste la fiecare palat. Repertoriu bogat. Calitate garantată. Evoluție timp de 40 de minute pe timp de iarnă (pentru protecția corzilor vocale) și 60 de minute, vara. Am pretenții de public corespunzător să știe să repete ceea ce spun. Păstrat în continuare discreție și relații bune cu toate părțile. Pa!

* REFERENDUMUL ce se preconizează a fi făcut este o mare prostie, ca să nu mai zic că-i o pierdere de timp și de bani. Ne concentrăm energiile către lucruri inutile. Nimeni nu vrea, în plan teoretic, să fim conduși de hoți, de corupți, de penali. De aceea va fi în proporție de 99 % în favoarea eliminării acestora din viața politică. În plan practic, însă, atâta timp cât dă (ne dă), pentru cei mai mulți, fără a ne cere prea mult, acel conducător este bun. Sau acei conducători sunt buni.

* Se pare că cei din Piața Victoriei au mutat motivul ieșirii lor în stradă din sfera revendicativă în cea a obținerii unor recorduri, demne de Guiness Book! Este ceea au făcut și duminică, 11 februarie 2017! Iată cum se deturnează la modul inteligent un protest!

 

Lasă un comentariu