Atenție, studenți! PENTRU A CĂLĂTORI GRATUIT CU TRENUL, E NEVOIE DE BILET

Distribuie pe:

CFR Călători le atrage atenția studenților care, de la 1 februarie 2017, beneficiază de transport gratuit pe calea ferată, că ei sunt, în continuare, obligați să își procure bilete din stațiile de tren.

„Studenții, masteranzii și doctoranzii beneficiază de transport gratuit cu trenul, de la 1 februarie 2017, dar aceștia sunt obligați în continuare să-și procure biletele, chiar dacă nu plătesc nimic pentru ele.

Beneficiarii gratuității nu pot călători legal cu trenul decât dacă au asupra lor un bilet de călătorie, actul de identitate și legitimația studențească pentru reducere (gratuitate). Ei își pot procura biletele de tren de la casele de bilete din stații ori de la personalul de tren, dar numai acolo unde în stația de urcare nu există punct de vânzare bilete. Cumpărarea biletelor online sau de la automatele de bilete nu este, pentru moment, accesibilă celor care beneficiază de gratuitate.

Pentru a putea achiziționa gratuit biletul, studenții de până în 26 de ani, inclusiv cei din anul I, au nevoie de legitimația de student pentru reducere (gratuitate) la transport, vizată pentru anul universitar 2016/2017, și actul de identitate (carte de identitate sau pașaport), iar masteranzii, doctoranzii și studenții de peste 26 de ani au nevoie de adeverința pentru gratuitate la transport eliberată de instituția de învățământ superior la care sunt înmatriculați și de actul de identitate", precizează CFR Călători, într-un comunicat de presă.

Atenție! CFR Călători subliniază că, în cazul în care studenții circulă fără bilet, precum și fără legitimație și act de identitate pot fi sancționați de personalul de tren cu amenzi cuprinse între 250 și 400 de lei, în conformitate cu HG nr. 42/2017.

Totodată, studenții din anul I trebuie să solicite la secretariatul facultății înlocuirea adeverinței de transport cu legitimația de transport cu reducere (gratuitate) deoarece adeverința nu are valabilitate pentru tot anul universitar. 

Lasă un comentariu