Cafeaua - cel mai important tabiet al omului modern

Distribuie pe:

La începutul acestei săptămâni a fost inaugurată „Transylvanian Barista Academy", o școală ce oferă cursuri de pregătire și specializare în meseria de barista (persoană care prepară, decorează și servește cafea). Cursanții vor avea posibilitatea să-și însușească elementele de bază, vor deprinde tehnica desenelor în cafea și vor învăța despre metodele alternative de preparare a cafelei și procesul de râșnire.

„Fiind cel mai important tabiet al omului modern, cafeaua a devenit un partener în viața noastră de fiecare zi. Academia își propune să crească nivelul de înțelegere al consumatorilor și preparatorilor de cafea, prin împărtășirea noilor tehnici de preparare și degustare a cafelei. Învățând ce gust trebuie să aibă cafeaua, vom înțelege și dacă aceasta a fost preparată corect. Există o diversitate excepțională de soiuri de cafea și metode de preparare, astfel că a apărut necesitatea unui loc dedicat acestui domeniu, un spațiu specializat în care informațiile sunt asimilate mai bine și oferă, sub îndrumarea noastră, siguranță și încredere celui care le folosește. Până la urmă, ceea ce este special în această meserie e faptul că pregătirea teoretică și practică se îmbină cu arta de a binedispune oamenii și de a le oferi doza de energie zilnică", declarau fondatorii academiei, Dorin Ogleja și István Zsigmond. Ambii sunt absolvenți ai facultății „Petru Maior" din Târgu-Mureș, specializarea Științe Economice, cu o experiență de peste un deceniu în companii multinaționale. Totodată, au lansat și primul Coffee Bike din Târgu- Mureș. Bicicleta a luat parte la proiecte sociale, ca „Breakfast for bikers" (,,Mic dejun pentru bicicliști"), proiect unic în țară, dar a bucurat și simțurile studenților de la UMF Târgu-Mures și ale celor care au întâlnit bicicleta la acțiunile unde a fost prezentă.

La inaugurarea Academiei a fost prezent și Laurențiu Ștefan, trainerul școlii, dublu campion național barista (în 2013 și 2014), cu zece ani de experiență în domeniul cafelei, în prezent trainer și consultant de business pentru cafenele și prăjitorii de cafea, ,,un nomad al cafelei", așa cum el însuși se descria. Cei prezenți au asistat la o demonstrație a unora dintre cele mai spectaculoase metode de preparare a cafelei.

,,Cafeaua este pe locul al doilea în comerțul mondial și e băutura care ne acompaniază în fiecare dimineață și pe parcursul zilei. E al doilea produs consumat, după petrol. Așadar ne aflăm într-o industrie competitivă și foarte dinamică. Ne dorim să creștem cultura cafelei. Cu cât pătrundem mai mult în lumea cafelei, cu atât ne dăm seama cât de puțin cunoaștem. Meseria de barista nu presupune doar să fii un bun preparator de cafea. Reprezintă un complex de filozofie, psihologie și îndemânare", susținea Laurențiu Ștefan.

 

Lasă un comentariu