La Târnăveni, încă un pas pentru construirea unui pod nou

Distribuie pe:

Consiliul Local Târnăveni a aprobat, luni, 13 februarie, indicatorii tehnico-economici actualizați aferenți obiectivului de investiții „Construire pod rutier nou peste râul Târnava Mică". Valoarea totală a investiției este de 9.040.925.04 lei, inclusiv TVA și este suportată de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, prin programul național de dezvoltare locală.

Durata de implementare a proiectului este de 1 an, iar durata de execuție propriu zisă de 6 luni.

Tot în aceeași ședință s-a aprobat și cofinanțarea asigurată de autoritatea locală care este în cuantum de 734.475.39 lei inclusiv TVA.

Podul din Târnăveni a fost construit în anul 1912 și este traversat de Drumul Național 14A. Podul este sub cota de apărare a îndiguirii (0,75-1,00 m), rezultând că nu mai corespunde standardelor din punct de vedere al legislației în vigoare, astfel podul devenind un obstacol în cazul unor inundații.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență a considerat necesar să declare podul un pericol, în domeniul situațiilor de urgență, fapt care a dus la adoptarea următoarei hotărâri : „Se impune construirea de urgență a unui nou pod rutier peste râul Târnava Mică."

Lasă un comentariu