„Ziua porţilor deschise" la Şcoala Gimnazială „Friedrich Schiller", Târgu-Mureş

Copiii sunt oglinda noastră de mâine, sunt cei care vor crea imaginea unei lumi pe care noi doar îndrăznim să ne-o imaginăm. Tocmai de aceea ei sunt preocuparea noastră primordială, cea mai dragă şi mai responsabilă. Nu întâmplător Nelson Mandela spunea că „Educaţia este cea mai puternică armă pe care… o puteţi folosi pentru a schimba lumea."

De aceea misiunea şcolii noastre este „Tradiţiile şi idealurile noastre, codurile morale şi standardele - lucrurile pe care le respectăm în viaţă şi pe care le transmitem copiilor noştri - sunt păstrate sau uitate în funcţie de cât de liber ne exprimăm ideile şi sentimentele." (Walt Disney)

„Ziua porţilor deschise", manifestare anuală, devenită tradiţională din anul 2006, aşteptată cu nerăbdare şi interes de copii, părinţi şi dascăli, deopotrivă, este un prilej de bucurie pentru micii vizitatori, viitori şcolari, pe care-i invităm împreună cu educatorii, părinţii sau bunicii pentru a face cunoştinţă cu viitorii lor colegi, cu sălile de clasă frumos amenajate şi cu dascălii, care îi întâmpină cu emoţie şi căldură, oferindu-le mici surprize plăcute.

În acest an „Ziua porţilor deschise" se va desfăşura marţi, 21 februarie 2017, între orele 9,00 - 12.

Copiii din grădiniţele municipiului vor vizita mai întâi şcoala şi apoi vor participa la câteva activităţi practico-aplicative organizate pentru ei de elevii claselor primare, secţiile română, maghiară, germană, coordonate de d-nele învăţătoare: Doina Spătar, Vitalis Borka Erzsebet şi Nemet Csilla, intrând pentru câteva ore în atmosfera vieţii de şcolar.

Sperăm ca această experienţă şi tot ceea ce vor vedea şi vor trăi împreună cu noi să-i impresioneze în mod plăcut şi îi aşteptăm cu drag să ni se alăture începând cu viitorul an şcolar.

Şcoala noastră, ca singura instituţie din oraş cu predare în trei limbi materne: română, maghiară şi germană, îşi propune o largă deschidere spre interculturalitate, oferind elevilor o dezvoltare armonioasă a personalităţii, într-un cadru ambiental modern şi primitor, în care, sub îndrumarea unor cadre didactice calificate, înzestrate cu pasiune, răbdare şi competenţă, este asigurată formarea unor abilităţi intelectuale, morale şi pragmatice, necesare unui viitor cetăţean european.

Cursurile din unitatea noastră se desfăşoară într-un singur schimb în săli de clasă şi cabinete modern amenajate şi utilate. Elevii claselor primare beneficiază de programul „Şcoală după şcoală", supravegheaţi şi îndrumaţi de personal calificat şi competent.

Ca structuri ale şcolii funcţionează 2 grădiniţe: una cu program prelungit, cu predare în limbile maghiară şi română, numită „Rază de soare" şi alta, cu predare în limba germană. Cea din urmă are o grupă cu program normal şi una cu program prelungit. Acestea oferă condiţii la standarde europene şi pot fi vizitate, de asemenea, în cadrul aceleiaşi activităţi.

Interacţionând constructiv cu mediul social-cultural şi economic, şcoala noastră îşi propune să devină un centru de resurse educaţionale, culturale şi servicii de cea mai bună calitate oferite comunităţii mureşene.

Pentru a ne cunoaşte, vă invităm cu drag să ne vizitaţi cu prilejul organizării „ZILELOR PORŢILOR DESCHISE" în data de 21 februarie 2017, începând cu ora 9,00 sau să ne contactaţi la adresa:

ŞCOALA GIMNAZIALĂ „FRIEDRICH SCHILLER", str. Aleea Carpaţi nr. 23, Târgu-Mureş,

Telefon: 0365-88.28.03, fax: 0365-88.28.03

E-mail: gimschiller-tgms@yahoo.com

http://scoalaschiller.ro

Vă aşteptăm cu inima deschisă!

Lasă un comentariu