Activităţi şcolare şi vacanţe pentru elevi, în semestrul doi din acest an educaţional

Distribuie pe:

Luni, 13 februarie 2017, elevii au revenit la şcoală după vacanţa intersemestrială, intrând în semestrul doi al anului şcolar, care se va încheia în 16 iunie. Până atunci, ei se vor mai bucura de vacanţa de Paşti (16 - 18 aprilie) şi de vacanţa de primăvară (19 - 30 aprilie). Elevii vor mai avea liber pe 1 Mai (Ziua Muncii), pe 1 Iunie (Ziua Copilului) şi pe 5 Iunie (a doua zi de Rusalii şi Ziua Învăţătorului).

Printre vacanţe, elevii vor fi supuşi simulărilor examenelor naţionale, la clasele a VIII-a, a XI-a şi a XII-a.

În martie, vor avea loc simulările la probele pentru examenele naţionale, care vor fi susţinute de elevii claselor a VIII-a, a XI-a şi a XII-a. Astfel, elevii clasei a VIII-a vor susţine (în 13 martie) simularea probei scrise la limba şi literatura română de la Evaluarea Naţională, în 14 martie - la limba maternă şi în 15 martie - la matematică.

Simularea pentru Bacalaureat va fi în 13 martie, la limba română, în 14 martie, la limba maternă, şi în 15 martie, la istorie pentru profilul umanist şi la matematică pentru profilul real, la cele trei probe participând atât elevii din clasa a XII-a, cât şi cei din clasa a XI-a. Simularea probei la alegere a profilului şi specializării, susţinută la una dintre materiile biologie, chimie, fizică, economie, filosofie, geografie, informatică, logică şi argumentare, sociologie, psihologie, va avea loc în 17 martie, la aceasta participând doar elevii clasei a XII-a.

În aprilie, vor avea loc şi evaluările naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a. Primii testaţi vor fi elevii clasei a II-a. În 10 aprilie, vor fi probele scrise la limba română şi limba maternă, în 11 aprilie - citit la cele două discipline, în 12 aprilie - proba scrisă la matematică, şi în 13 aprilie - limba română pentru minorităţile naţionale, scris şi citit.

Elevii clasei a IV-a vor susţine doar probe scrise la evaluarea naţională, în 3 mai (la limba română), în 4 mai (la matematică) şi în 5 mai (la limba maternă).

Urmează elevii clasei a VI-a, care vor susţine probe la limbă şi comunicare (în 10 mai) şi la matematică şi ştiinţe ale naturii (în 11 mai).

Elevii clasei a VIII-a vor termina cursurile în 9 iunie şi se vor înscrie la Evaluarea Naţională în 7 - 9 iunie.

Din acest an şcolar, ponderea mediilor din clasele V - VIII la admiterea la liceu va fi de 20 la sută (faţă de 25 la sută până acum), iar admiterea va fi făcută într-o singură etapă computerizată, urmată de o etapă în care vor fi analizate cazurile speciale. Admiterea în liceu se va finaliza în 28 iulie.

 

Lasă un comentariu