Întreprinderea Socială UtilDeco - Fundația ,,Alături de Voi" România - premiată la nivel național

Distribuie pe:

Premiul cel mare la secțiunea ,,Social Entrepreneur of the Year 2016" (,,Antreprenorul Social al Anului 2016") a revenit Întreprinderii Sociale UtilDeco, dezvoltată și susținută de Fundația ,,Alături de Voi" România.

UtilDeco este cea mai mare Întreprindere Socială din România autorizată ca unitate protejată, în care peste 40% din angajați sunt persoane cu dizabilități. Oferă servicii de arhivare și depozitare documente; servicii de tipografie și personalizare; servicii de croitorie (fiind specializată în producția de echipamente de protecție); turism corporate - UtilDecoTravel și magazin on-line UtilDeco Charity Cash&Carry. UtilDeco are în portofoliu peste 1600 de companii, realizând în 2016 o cifră de afaceri de 4,8 mil euro, având 65 de angajați și reinvestind integral profitul în servicii sociale, precum Clubul Tinerilor, Agenția de Plasare și Asistență la Locul de Muncă și continuitatea locurilor de muncă pentru persoane cu dizabilități.

În Târgu-Mureș, Centrul Mureș al Fundației ,,Alături de Voi" România funcționează începând din anul 2002, aflăm de la Simona BUTU, director interimar al organizației mureșene.

Dezvoltat din dorința de a încuraja antreprenoriatul peste tot în lume, programul ,,The Entrepreneur of the Year" (,,Antreprenorul Anului") a demarat în SUA, în 1986, și s-a extins în peste 60 de țări și 150 de orașe. În România se desfășoară începând cu anul 2014. Metodologia de înscriere, calificare și evaluare a competiției ,,Entrepreneur of the Year" din România este cea care se aplică la nivel global în toate țările care participă la program.

Din cele 60 de companii care s-au înscris pentru competiția din 2016, doar 50 au ajuns în etapa finală. Câștigătorul va participa în etapa următoare, internațională, unde va concura alături de câștigătorii din cele peste 60 de țări care sunt afiliate programului și care se va desfășura la Monte Carlo, în perioada 8-11 iunie 2017. ,,Ne bucurăm foarte mult că acest premiu ajunge la Iași și pune în valoare antreprenoriatul social realizat de fundația noastră.

Este cel mai bun exemplu că Întreprinderile Sociale sunt investitori în comunitate, creează locuri de muncă, plătesc taxe și impozite, fac profit economic, dar, cel mai important, aduc profit social pentru comunitate! Este o provocare să menții un echilibru între partea socială și de business a activității fundației, dar și o șansă foarte bună de a genera venituri și a fi independent financiar în asigurarea sustenabilității misiunii sociale asumate!", declara Angela ACHIȚEI, președinte ADV România.

Decernarea premiilor a avut loc la București, în cadrul unei gale la care au participat peste 150 de persoane, antreprenori de top din România.

Lasă un comentariu