Un nou început de drum la Primăria din Cristești pe parcursul căruia, prin schimbarea mentalității, se vor vedea obiectivele finalizate

Distribuie pe:

Interlocutor Kovacs Edit, primarul comunei Cristești

- Doamna Kovacs Edit, ce anume v-a determinat să candidați pentru funcția de primar al comunei Cristești?

- A fost o opțiune de moment, poate și o predestinare. La finele anului 2015 m-am întâlnit cu cineva care mi-a sugerat această idee, în prima fază am crezut că e o glumă, ulterior am meditat îndelung asupra acestei decizii și, în final, m-am decis să candidez pentru această funcție, cu mențiunea că nu am experiență și nici trecut în viața politică. Într-un fel s-a pus capăt, după 26 de ani, ambițiilor politice care au avut loc în comuna Cristești. Ambițiile politice derulate în demersul acestor ani nu au fost favorabile locuitorilor comunei. Alternativa viabilă era schimbarea mentalității în privința strategiei de dezvoltare a localității.

Comuna Cristești nu are numai un trecut, ci și un prezent și un viitor. Vreau să menționez că voi face tot posibilul pentru a putea înfrânge prejudecățile și a recâștiga încrederea pierdută, în decursul anilor, astfel, locuitorii comunei să își recapete încrederea în instituția Primăriei.

- Care au fost atuurile din campania electorală în urma căreia ați obținut mandatul de primar, la concurență cu ceilalți candidați aflați în cursa electorală?

- Cel mai important atu a fost pregătirea profesională, facultatea de administrație publică și managementul proiectelor europene, precum și campania „door to door". Consider că aceste două aspecte mi-au dat câștig de cauză în obținerea mandatului de primar, iar printre dezavantaje aș aminti faptul că sunt femeie și nu sunt din localitatea Cristești, ci din satul aparținător.

Îmbunătățirea continuă a serviciilor oferite de administrația publică locală e principiul de bază de la instalarea mea în funcția de primar, îmi doresc un parteneriat cu cetățenii, bazat pe responsabilitate, respect și determinare. Încercăm să redăm Primăriei autoritatea morală, prin modul de abordare, calitatea și promptitudinea serviciilor, manierea politicoasă în relația cu cetățenii comunei.

- Ce obiective principale veți derula în perioada actualului mandat?

- Construirea unei grădinițe noi, cu program prelungit, în Cristești, este prioritatea principală. Situația e presantă și nu mai suportă amânare. Consider că nici existența și funcționarea a două grădinițe, respectiv cea din sat și cealaltă, situată în zona blocurilor, nu este o idee exagerată, ori inutilă. Pentru familiile cu copii mici, găsirea soluției adecvate este stringentă, tocmai de aceea este una prioritară. Menționez faptul că finanțarea se va face de la bugetul local, studiul de fezabilitate fiind deja întocmit, iar proiectul va fi finalizat cât mai curând posibil. Un alt obiectiv ce urmează a fi pus în practică e dotarea comunei cu camere de supraveghere și modernizarea infrastructurii, prin modernizarea trotuarelor și a străzilor. De asemenea, avem trei proiecte pregătite pentru a solicita finanțare din Fonduri Europene, precum modernizarea Căminului Cultural din Cristești, iar, deoarece satul Vălureni a fost uitat de fosta administrație din Cristești, aici va trebui pentru început să introducem sistemul de apă și canalizare și să asfaltăm străzile. De asemenea, în Cristești avem în vedere crearea de spații verzi și parcuri de joacă pentru copii, prin programul Leader.

Nu în ultimul rând, dorim să punem accent pe dezvoltarea spiritului comunității din Cristești prin acțiuni culturale care pot schimba relațiile dintre locuitorii comunei, în spiritul unei vieți culturale autentice.

- Care este componența Consiliului Local?

- Consiliul Local este compus din 5 consilieri UDMR, 4 - PSD, 3 - PNL, 2 - PRU, 1 - Partidul Civic Maghiar.

La 1 iulie 2016, când am fost investită ca primar, i-am rugat pe toți consilierii să lase deoparte interesele politice pentru a putea conlucra și realiza proiectele propuse, acestea având ca scop îmbunătățirea condițiilor de trai pentru toți locuitorii comunei Cristești.

 

Lasă un comentariu